2018 Üç Aylar ne zaman başlıyor? Üç Aylar'a kaç gün kaldı?

2018 Üç Aylar ne zaman başlıyor? Üç Aylar'a kaç gün kaldı?

Recep, Şaban ve Ramazan Ayları için kullanılan üç aylar için geri sayım başladı. 2018'de Üç Aylar ne zaman başlayacak? Üç Aylar'a kaç gün kaldı?

Recep ayı ile başlayan, Ramazan Bayramı ile sona eren 3 aylar, dinimizde son derece önemli görülen ve halkımızın da ehemmiyet verdiği aylardır. Recep, Şaban ve Ramazan ayları hem içinde pek çok kandil günü taşıması ile, hem de oruç ayını barındırması ile Müslümanlar için son derece önemli.

Miladi Takvim ile Hicri Takvim arasındaki farktan ötürü ülkemizde Üç Aylar'ın tarihi her yıl değişmektedir. Bu nedenle milyonlarca kişi; 2018 Üç Aylar ne zaman başlıyor? Üç Aylar Mart ayının kaçında? Üç Aylar'a kaç gün kaldı? gibi sorulara cevap arıyor.

2018 Üç Aylar ne zaman başlayacak?

Mart ayının gelip çatması ile mübarek üç aylar beklentisi arttı. Müslüman halkımız da tüm İslam Coğrafyası gibi üç ayları bekliyor. Üç Aylar, Hicri olarak 1 Recep ile başlayacak. Miladi takvimde ise 18 Mart 2018 tarihinde üç aylar başlayacak. Ardından Regaip Kandili karşılanacak. Bir sonraki kandil olan Miraç Kandili ise 13 Nisan 2018'de idrak edilecek. Ramazan Ayı ise 16 Mayıs 2018 itibari ile idrak edilmeye başlanacak.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.