2018 Temmuz Emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşı zam haberleri

2018 Temmuz Emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşı zam haberleri

Haziran başında 1000 TL ikramiyelerini alacak emeklilerin gözü 2018 Temmuz Emekli zammı için yetkililere çevrilmiş durumda. Emekliler ne kadar zam alacak? Temmuz'da emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekliler bu yaz mevsimini iki büyük müjde ile karşılıyor. Bunlardan ilki Ramazan Bayramı öncesinde yatacak olan 1000 TL ikramiye, ikincisi Temmuz'da yapılacak olan emekli zammı. 2018 Temmuz emekli maaşı ne kadar olacak? sorusu 15 milyona yakın emekliyi doğrudan ilgilendiriyor. İşte 2018 Temmuz emekli zammı detayları...

12 Milyon emekli, hemen Haziran başında ikramiye alacak. Fakat emeklilerin asıl beklediği Temmuz zammı oldu. Yetkililerden gelen açıklamaya göre emeklilerin zammı ve ikramiyesi ayrı olacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu;  "Emeklilerimiz Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı'nda net olarak maaşına bakılmaksızın 1000 TL bayram ikramiyesi alacaklar. Tarih, haziranın ilk haftasında inşallah" ifadelerine yer verdi.

2018 Temmuz Emekli zammı ne kadar?

İkramiyelerin ardından bekleyiş zam için başlayacak. Emekliler, bilindiği üzere her yıl Ocak ve Temmuz ayında iki zam alıyor. Bu zamlar SGK, Bağ-Kur ve Memur emeklileri için ayrı ayrı gerçekleşecek.

Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon oranı kadar zam alacak. İlk gelen duyumlar bunun da yüzde 5.5 oranında gerçekleşeceği yönünde. Memur emeklileri ise yüzde 3.5 garanti zammın yanında yüzde 5.5 enflasyon zammı alacak.

2018 Temmuz emekli maaşı ne kadar olacak?

Enflasyon zammının yüzde 5 olması durumda maaşlar şu şekilde olacak;

İşçi emeklisi (2000 öncesi emekli)= 1648 TL
İşçi emeklisi (2000-2008)= 1293 TL
İşçi emeklisi (2008 sonrası)= 982 TL
Bağ-kur esnaf emeklisi:= 1383 TL
Bağ-kur Tarım emeklisi= 1039 TL
Memur emeklisi= 1970 TL

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.