2018 Ramazan'da kaç saat oruç tutulacak? En uzun ve en kısa oruç vakitleri

2018 Ramazan'da kaç saat oruç tutulacak? En uzun ve en kısa oruç vakitleri

11 Ayın Sultanı, Kur'an, Oruç ve ibadet ayı Ramazan için son günler. Geri sayım devam ederken Müslüman vatandaşlarımız oruç ayına hazırlık yapıyor. Peki bu yıl kaç saat oruç tutulacak? 2018 Ramazan orucu kaç saat olacak?

11 Ayın Sultanı Ramazan için artık gün sayılıyor. Dünya genelinde milyarlarca Müslümanın heyecanla beklediği 2018 Ramazan Ayı kapıda. Bu yıl Ramazan 15 Mayıs 2018 Çarşamba günü idrak edilecek. Aynı tarihin sabahında insanlar sahura kalkacak ve imsak vaktine kadar yiyip içebilecek. Ramazan'a 1 hafta kala, Ramazan'ın ilk günü kaç saat oruç tutulacak? Ramazan orucu kaç saat olacak? 2018 Ramazan'da kaç saat oruç tutulacak gibi sorulara yanıt aranıyor.

Ramazan orucu saati için 2018 Ramazan ilk iftar vakti ile 2018 Ramazan ilk imsak vakti'ne bakmamız gerekiyor. Ramazan uzun zamandır yaz mevsimine denk geliyordu. Günlerin kısılması ile uzun başlayan Ramazan orucu, zaman içinde kısalıyordu. Fakat bu yıl Mayıs ayına denk gelmesi ile birlikte Ramazan orucu süresi giderek uzayacak.

Bu yıl İlkbahara denk gelen Ramazan'ın bir avantajı da havalar olacak. Havalar önceki Ramazanlara göre daha serin seyredecek. 

Türkiye'de oruç kaç saat olacak?

Bilindiği üzere oruç, Müslümanların sabah imsak vaktinden akşam güneş batana kadar midesini yiyeceklerden, dilini sudan, tüm duyu organlarını haramdan uzak tuttuğu bir ibadettir. Ramazan boyunca Müslümanlar gün içinde oruç tuttukları gibi, ibadet dolu da bir ay geçirirler.

2018'de Türkiye'de Ramazan Ayı boyunca ortalama 16 saat boyunca oruç tutulacak. Bu vakit ilk günler biraz kısa başlasa da, mevsimden dolayı gün gün uzayacak.

Türkiye'de sahur vakitleri bu yıl 03.00 ila 04.30 arası olacak. İftar vakitleri ise 19.00 ila 20.30 arası değişecek. Bu da Türkiye'nin ortalama olarak 16 saat oruç tutacağı anlamına geliyor.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum