2018 Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Ramazan Bayramı ne zaman?

2018 Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Ramazan Bayramı ne zaman?

11 Ayın Sultanı Ramazan'In ikinci haftasına yaklaştığımız şu günlerde insanlar merakla Ramazan Bayramı tarihi bekliyor. Tatil planları yapanlar ise 2018 Ramazan Bayramı tatili kaç gün? sorusuna yanıt arıyor.

Mübarek Ramazan Ayı'nın yarısına yaklaştığımız şu günlerde insanlarımız merakla 2018 Ramazan Bayramı ne zaman? sorusuna yanıt arıyor. Ramazan Bayramı, taşıdığı pek çok kutsal mananın yanı sıra tatil fırsatı arayanlar için de önemli. Bu nedenle insanlar Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı? sorusuna yanıt aramaya başladı.

Ramazan Bayramı, dinimizde Ramazan Ayı'nın ve üç ayların sona ermesi ile gelen ve Müslümanların birbirleri ile yakınlaşması için kutlanan bir dönemdir. 

Bayramların bir diğer önemi de yoğun mesai sonrası biraz da olsa tatil fırsatı getirmesi. Ramazan Bayramı tatilinin kaç gün olacağı sorusu da yanıtlanmaya başlandı.

2018 Ramazan Bayramı ne zaman?

Kur'an-ı Kerim'in indirildiği, oruç ibadetinin farz olduğu ve ibadetlerin çok önem taşıdığı Ramazan Ayı'nın son günü 14 Haziran 2018 Perşembe günü olacak. Arefe olacak bu günün ardından 15 Haziran 2018 Cuma günü itibari ile Ramazan Bayramı başlayacak.

16 ve 17 Haziran'da devam edecek Ramazan Bayramı 17 Haziran'da idrak edilecek üçüncü günün ardından bitecek.

2018 Ramazan Bayramı tatili 9 gün mü?

Ramazan ayında orucun ve mesainin yoğunluğunda dinlenmek isteyenler 2018 Ramazan Bayramı tatili kaç gün? sorusunu sordu. Bayram tatilinin uzamasını isteyenlere 2 kötü haber bulunuyor. Bunlardan biri bayram günlerinin Cuma-Cumartesi-Pazar günlerine gelmesi. Bu durum tatilin uzamasının önünde engel oluşturuyor.

Bir diğer engel ise hemen bir hafta sonra, 24 Haziran Pazar günü yapılacak genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi. Bu nedenle Ramazan Bayramı tatili muhtemelen uzamayacak.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.