2018 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan ne zaman bitecek?

2018 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan ne zaman bitecek?

Mübarek Ramazan Ayı'nın yirminci günündeyiz. İbadet, Oruç ve Kur'an-ı Kerim ile taçlanan bu mübarek ay ülkemizde de dolu dolu geçiyor. Ramazan'ın sonuna doğru geldiğimiz şu günlerde 2018 Ramazan Bayramı ne zaman? sorusu da yanıt bulmayı bekliyor.

Ramazan Bayramı, hem oruç ayının hem de üç ayların bitişi anlamına geliyor. İslam Dini içindeki iki bayramdan biri olan Ramazan Bayramı ne zaman? sorusu şu saatler içinde en çok arananlar arasına girdi. 2018 Ramazan ne zaman bitecek?

Üç Ayların girişinden beri heyecanla beklenen Ramazan'ın son 10 günü içine girdik. Oruç ve ibadetle dolu dolu geçen Ramazan, ülkemizde etkinlikler ve Kur'an-ı Kerim okumaları ile taçlandı. Ramazan'ın son günleri gelirken insanlarımız 2018 Ramazan Bayramı tarihi için de bekleyişe girdi. Ramazan Bayramı için ilk hazırlıklar başlayacak.

Kimileri Ramazan Bayramını evde karşılayacak. Eş,dost, akraba ve komşu ziyaretleri ile Ramazan Bayramı tatilini değerlendirmeye çalışacak. Kimileri ise Ramazan Bayramı için tatil planları yapıyor. Bu nedenle Ramazan ayı ne zaman bitecek? sorusu önem kazanıyor.

2018 Ramazan Bayramı hangi gün?

Ramazan ayının bitişine son on gün kaldı. Bayram Namazı ile başlayacak olan 2018 Ramazan Bayramı üç gün sürecek. Bayramın gelmesi ile birlikte üç aylar da sona erecek.

2018 Ramazan Bayramı 15 Haziran 2018 Cuma günü başlayacak. 16 Haziran Cumartesi ve 17 Haziran Pazar günleri de bayramın ikinci ve üçüncü günü olacak. 17 Haziran akşamı itibari ile Ramazan Bayramı sona erecek.

14 Haziran 2018 Perşembe günü ise Ramazan Bayramı arefesini göreceğiz. Ramazan Ayı 14 Haziran'da yapılacak son iftar ile bitecek.

Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

İnsanlar çoğu bayram öncesi bayram tatili süresini de merak ediyor. Özellikle hükümetin bayram tatillerini uzatma kararı alması, tatil planı yapanları da mutlu ediyor.

Fakat 2018 Ramazan Bayramı Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerine denk geliyor. Bu da olası bir 9 gün tatilin önünde engel oluyor.

Resmi makamlardan henüz bir açıklama gelmese de, günlere baktığımızda Ramazan Bayramı tatili 9 gün olmayacak gibi görünüyor.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.