2018 Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak?

2018 Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak?

Ramazan ayının ilk haftasını geride bıraktık. 11 Ayın Sultanı Ramazan devam ederken, bayram planları yapan milyonlarca kişi 2018 Ramazan Bayramı tarihi için aramalar yapıyor.

2018 Ramazan Bayramı ne zaman? sorusu milyonların diinde. Geçtiğimiz hafta ülkecek Şehr-i Ramazan'ı karşıladık. Oruç, İbadet, Dua ve Kur'an ayı olan Ramazan ülkemizde coşkuyla geçiyor. İnsanlar çeşitli etkinliklerle Ramazan ayını idrak ederken, 2018 Ramazan Bayramı tarihi de en çok merak edilenler arasına girdi.

Ramazan Bayramı hem 11 Ayın Sultanı Ramazan'ın, hem de üç ayların sonuna gelindiğinin işaretidir. Ramazan'da sonra Müslümanların bayramı olan Ramazan Bayramı 3 gün boyunca devam eder. İnsanlar bayram boyunca hem Ramazan'ın bitişini idrak ederken, hem de Mü'minler arasındaki sevgi ve kardeşlik bağı güçlenir.

Ramazan bayramı için plan yapan insanlar da ilk haftası sona eren Ramazan'ın bitişi için bekliyor. Ramazan Bayramları ülkemizde aynı zamanda resmi tatil olarak kutlanıyor. Ayrıca bazen öncesindeki günlerde de tatil ilan edilebiliyor.

2018 Ramazan Bayramı ne zaman?

11 Ayın Sultanı Ramazan 16 Mayıs 2018 Çarşamba günü başladı. 22 Mayıs itibari ile Ramazan'ın birinci haftasının sonuna girmiş olacağız.

2018 yılında Ramazan Bayramı;

15 Haziran 2018 Cuma günü başlayacak. Ardından 16 Haziran Cumartesi günü Ramazan Bayramı'nın ikinci günü olacakken, 17 Haziran 2018 Pazar günü Ramazan Bayramı'nın üçüncü ve son günü olacak.

Ramazan Bayramı'nın hafta sonuna denk gelmesi ve ertesi haftasında seçim olması nedeniyle Ramazan Bayramı tatilinin uzamasına çok ihtimal verilmiyor.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.