2018 MTV yeni zam oranları ne kadar? 2018 MTV hesaplama

2018 MTV yeni zam oranları ne kadar? 2018 MTV hesaplama

Motorlu Taşılar Vergisi yeni zam oranları uzun süren tartışmalardan sonra belirlendi. 2018 MTV oranları ve 2018 MTV hesaplama işlemleri haberimizde...

2018'de araçlardan alınan motorlu taşıtlar vergisi için uzun süren tartışmalar sona erdi ve MTV zamları belli oldu. 2018'de MTV ne kadar? sorusunu soran vatandaşlar, az bir zaman kalan yeni yıl öncesi MTV Hesaplama işlemlerini halletmek istiyor. Araçları için ne kadar vergi ödeyeceğini bilmek isteyen vatandaşlar, 2018 Motorlu Taşıtlar Vergisi Zam Oranlarını merak ediyor.

2018 MTV zamları meclisten geçen yeni torba yasa içinde yer aldı. Buna göre 2018'de;

1300 Motora kadar: yüzde 15 MTV zammı
1300 Motor üstü araçlar: yüzde 25 MTV zammı görmüş durumda. 

Artık MTV'de vergilendirme usulü de değişmiş durumda. Otomobil, kaptıkaçtı, arazi araçları vb. ayrı vergilendirme usulü uygulanacak.

MTV HESAPLAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Yeni yapılan zamlardan önce MTV ödemesi de önem taşıyor. Bunun için de internet üzerinden MTV sorgulama vatandaşların merak ettiği konuların başında geliyor. MTV Sorgulama, internet vergi dairesi aracılığı ile kolaylıkla yapılıyor. Bunun için aşağıda verdiğimiz linke tıklamanız ve ardından yapacağınız işlemi seçmeniz gerekiyor. Eğer hesaplama yapma ve ödeme yapmak istiyorsanız, ilk sekmedeki Motorlu Taşıtlar Vergisi sorgulama ve ödeme sekmesine tıklamanız gerekiyor.

MTV HESAPLAMA İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.