2018 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili'nde hangi ibadetler yapılır?

2018 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili'nde hangi ibadetler yapılır?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) dünyaya teşriflerini ifade eden Mevlid Kandili için geri sayım sürüyor. İslamiyet'te çok önemli olan kandil günleri ayrı bir heyecan taşıyor. Peki 2018 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili nedir?

2018 Mevlid Kandili ne zaman? sorusu ekim ayının sonlarına doğru yaklaştığımız şu günlerde yeniden insanların merak konusu oldu. Mevlid Kandili 2018 yılının son kandili olma özelliği taşıyor. Hicri olarak Rebiülevvel ayına denk gelen bu kandil, kullandığımız Miladi takvim ile aradaki gün farkından ötürü her yıl değişim gösteriyor. Mevlid Kandili 2018 tarihi bu nedenle merak ediliyor.

Mevlid Kandili nedir?

Rebiülevvel ayının on ikinci gecesi dinimiz İslamiyet'in Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.s) dünyaya geldi. Alemlere rahmet olarak gönderilmiş olan sevgili Peygamberimiz'in doğum tarihi her yıl ibadetler, dualar ve Kur'an-ı Kerim ile idrak edilmektedir. Bu önemli gün İslam dünyası tarafından da şereflendirilir.

Mevlid veya Mevlit,  Arapça'da doğum anlamına gelmektedir.

Mevlid Kandili hangi tarihte?

2018 yılının son kandili ve dini günü olan Mevlid Kandili 19 Kasım 2018 Pazartesi günü idrak edilecek. 19 Kasım günü Mevlid-i Nebi olarak da bilinen Mevlid Kandili tüm Müslüman dünyasında idrak edilecek.  Peygamber Efendimiz, Mevlid Kandili gibi pek çok dini gün ve gecenin güzel değerlendirilmesini tavsiye buyurmuşlardır. Fakat Mevlid Kandili için düzenlenen ilk etkinlikler Mısır'da, Fatimiler döneminde başlamıştır.

Mevlld Kandili'nde yapılması gereken ibadetler nelerdir?

Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) de buyurduğu gibi dini gün ve geceleri güzelce değerlendirmek hem o gecenin manevi ruhundan alınan hazzı arttırır, hem de amel defterine yazılacak sevapları katlar. Bu nedenle Mevlid Kandili ibadetleri de her kandil ve bayramda olduğu gibi insanlar tarafından merak edilir.

Mevlid Kandili'nde yapılması gerekenler şunlardır,

- Namaz kılmak: Mevlid Kandili'nin günü ve gecesi vakit namazları ve nafile namazlar kılmak geceden alınan sevabı katlar.
- Oruç tutmak: Mevlid Kandili gündüzünü oruçlu geçirmek ve iftar vaktinde orucunu açmak son derece faydalıdır.
- Tövbe etmek: Peygamber Efendimiz'in doğumunu idrak ettiğimiz Mevlid Kandili'nde Allah'tan günahlarının bağışlanmasını dilemek önemlidir.
- Dua etmek: Mü'minin en önemli göstergesi olan dua, Mevlid Kandili'nde her zamankinden de ehemmiyetlidir.
- Sadaka vermek
- Kur'an okumak
- Toplu dini sohbetlere katılmak
 

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.