2018 LGS Sonuçları ne zaman açıklanacak?

2018 LGS Sonuçları ne zaman açıklanacak?

2 Haziran 2018 Cumartesi günü tüm yurtta ortaklaşa gerçekleştirilen Liselere Giriş Sistemi Sınavı'nın sonuçları merak konusu oldu. İyi bir lise hayali olan 1.2 Milyon öğrenci heyecanla 2018 LGS Sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt arıyor.

2018 LGS'ye 81 ilden 1.2 milyon öğrenci girdi. Değişen sınav sistem ile beraber öğrenciler illerde belirlenmiş olan liselere girmek için 2 Haziran'da LGS Sınavında terk döktü. 2018 LGS Sonuçlarının açıklanma tarihi ise merak konusu oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavda öğrencilere sayısal ve sözel olmak üzere 2 bölüm ve toplam 6 dersten sorular soruldu. Öğrenciler sözde Türkçe, Din Kültürü, İnkılap Tarihi ve Yabancı dil bölümlerinden, sayısalda ise Matematik ve Fen Bilgisi bölümlerinden sınava girdiler. 09.30'da başlayan sınav 12.30'da sona erdi.

Sınavın üzerinden geçen 2 günün ardından en çok merak edilen konular arasına 2018 LGS Sonuçları yer aldı. İyi bir lise okumak isteyen 1 milyonu aşkın öğrenci 2018 LGS Sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt arıyor.

2018 LGS Sonuçları ne zaman açıklanır?

MEB'in resmi Twitter hesabı üzerinden yayınladığı duyuruya göre 2018 LGS Sonuçları 26 Haziran 2018 tarihinde açıklanacak. 

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.