2018 LGS iptal mi olacak? LGS Soruları sızdırıldı mı?

2018 LGS iptal mi olacak? LGS Soruları sızdırıldı mı?

2018 LGS geçtiğimiz haftasonu yapıldı. Fakat sınav sonrası şok bir gelişme yaşandı. 2018 LGS Sorularının sızdırıldığı iddiası gündeme oturdu. Peki 2018 LGS iptal mi olacak?

Liselere Giriş Sistemi Sınavı 5 Haziran 2018 Cumartesi günü yapıldı. 1.2 Milyon öğrencinin katıldığı sınavda adaylar iyi bir lise eğitimi için ter döktü. Fakat 2018 LGS için yeni çıkan iddialar endişe veriyor. 2018 LGS iptal mi? sorusu öğrencilerin dilinde.

Bu soruların sebebi ise 2018 LGS sorularının sızdırılması iddiası. İddiaya göre sınavın Fen Bilgisi soruları sınavdan çok önce dışarı çıkarıldı. Soruları dışarı sızdıranların gözetmen öğretmenler olduğu iddia ediliyor.

Soruşturma başlatıldı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Savcılık, iddialar ile ilgili soruşturma başlatmış durumda. Olayın Ümraniye ve Pendik ilçelerinde yaşandığı iddia ediliyor. Ümraniye'de göz altına alınan üç öğretmen şimdilik tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öğretmenler soruşturuluyor.

2018 LGS iptal olur mu?

Öğrencilerin asıl endişesi ise 2018 LGS iptal mi? sorusunda. Konu ile ilgili yetkililerden bir açıklama gelmedi. Fakat eğer soruların dışarı sızdığı bilgisi kesinleşirse iptal olma riski var. Burada tek dayanak soruların sadece iki ilçede dışarı çıkarılmış olması. Fakat yetkililer bunu sınavı iptal etmek için yeterli görebilir.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum