2018 KYK burs başvuruları ne zaman bitecek? KYK burs başvuruları son tarihi

2018 KYK burs başvuruları ne zaman bitecek? KYK burs başvuruları son tarihi

Milyonlarca üniversite öğrencisi için kritik süreçlerden biri başladı. 2018 KYK burs başvuruları geçtiğimiz günlerde başladı. Pek çok öğrencinin başvuracağı burs başvuruları ne zaman sona erecek? 2018 KYK burs son başvuru tarihi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından üniversite öğrencilerinin rahat bir eğitim hayatı yaşaması için verilen burs için başvurular başladı. Geçtiğimiz günlerde başlayan 2018 KYK Burs başvuruları ne zaman sona erecek? İşte 2018 KYK bursu son başvuru tarihi...

KYK her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm başvuruları 'burs başvurusu' altında kabul edilecek. Yapılan araştırma sonucunda durumu burs almaya müsait olanlara karşılıksız burs verilecek. Aranan tek şart ise burs alan öğrencinin belirli bir sayının üstünde alttan ders bırakmaması olacak.

Eğer öğrencinin burs almaya hakkı olmazsa 'burs başvurusu' öğrenim kredisi başvurusu olarak kabul edilecek ve durumuna bakılmaksızın her öğrenciye öğrenim kredisi çıkacak. Öğrenim kredisi ise öğrencinin okul hayatından sonra devlete geri ödemek üzere aldığı paradır.

2018 KYK burs son başvuru tarihi

KYK'dan gelen açıklamaya göre bu yıl burs başvurusu için son tarih 21 Ekim 2018 Pazar günü olarak belirlendi. Başvurusunda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler son güne kadar bilgilerini güncelleyebilir.

Burs başvurusu yapanlar tüm bilgilerini doğru ve eksiksiz şekilde vermek zorundadır. Hatalı veya eksik bir şekilde burs ve kredi başvurusu yapanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.