2018 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bayram tatili 9 gün olacak mı?

2018 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bayram tatili 9 gün olacak mı?

Dinimiz İslam'daki iki bayramdan biri olan ve son derece önemli görülen Kurban Bayramı için vakit yaklaşıyor. Tüm İslam Alemi gibi ülkemizde de Kurban Bayramı ibadetler ve dualar ile idrak edilecek. Peki Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Bayramlar ülkemizde Mü'minlerin yakınlaşması ve ibadetlerin çoğalması için bir vesiledir. Zilhicce Ayı'nın 10.Günü başlayan Kurban Bayramı da tüm Müslümanların önem verdiği bir bayramdır. Hz. İbrahim'den gelen Kurban ibadeti İslamiyet'te de bayram olarak kutlanır. İslam'da Kurban İbadeti vaciptir.

Kurban Bayramı'nın bir diğer önemli tarafı ise çalışanlar için bir dinlenme fırsatı sunmasıdır. Kamu ve özel kuruluş çalışanları bu nedenle Kurban Bayramı kaç gün tatil olacak? sorusunu sıkça soruyor. Özellikle hafta içlerine denk gelen bayramlarda hükümet tarafından tatilin süresi uzatılır. Peki 2018 Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? işte yanıtı...

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

2018 yılında Kurban Bayramı 21 Ağustos 2018 Salı günü tüm İslam Alemi için başlayacak. 4 gün boyunca devam edecek bayram 24 Ağustos Cuma günü bitecek.

Kurban Bayramı tatili hafta içinin büyük bir kısmını kapsayacak. Bayram bitince de haftasonu başlayacak. Bu nedenle çalışanlar içinde Kurban Bayramı tatili 9 gün beklentisi çoğaldı.

Henüz konu ile ilgili yetkililerden resmi bir açıklama gelmedi. Fakat takvime baktığımızda bir sürpriz olmaz ise kurban bayramının 9 gün tatil olması mümkün görünüyor. Konu ile ilgili yeni bir gelişme olduğunda sizleri bilgilendireceğiz.

Kaynak: Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.