2018 KPSS Lisans puan hesaplama | KPSS Lisans'ta kaç net kaç puan eder?

2018 KPSS Lisans puan hesaplama | KPSS Lisans'ta kaç net kaç puan eder?

1 milyon 200 binden fazla aday 22 Temmuz 2018 Pazar günü itibari ile KPSS Lisans'a girecek. KPSS çıkışında adayların en çok merak ettiği konu ise 2018 KPSS Lisans puan hesaplama robotu olacak.

KPSS Lisans Puan Hesaplama robotu, bugün düzenlenen 2018 KPSS Lisans sonrası adayların en çok merak ettiği konulardan biri olacak. 1 milyon 234 bin 617 aday bu sabah itibari ile KPSS Lisans'a girecek. Memur olma hayalleri kuran 4 yıllık üniversite mezunları 2018 KPSS Puanı nasıl hesaplanır? sorusuna yanıt arayacak.

Adaylar saat 10.15'te Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavına girecek. Kalan 440 bin aday ise saat 14.45'te Eğitim Bilimleri sınavına girecekler.

Genel Kültür ve Genel Yetenek Sınavı'na saat 10.00'dan sonra, Eğitim bilimleri sınavına saat 14.30'dan sonra gelenler alınmayacaktır.

KPSS LİSANS PUAN HESAPLAMA

Peki 2018 KPSS Lisans'ta kaç net kaç puan yapar? Sınavdan çıkan öğrenciler heyecanla bu soruya yanıt arayacaklar. 

Genel kabul görmüş KPSS Lisans Puan Hesaplama şöyle yapılır;

0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla puanınızı hesaplayabilirsiniz. Bu hesaplamaya göre yukarıdaki adayın puanı 0,5 x 70 + 40 = 75 puan olmalıydı. Ancak yapılan testlerin Türkiye ortalaması ve standart sapma değerleri -+5 puan oynamaktadır. Bu nedenle bu hesaplamada alacağınız puanlar çok kaba taslak olacaktır. Yine de sınav sonrası size fikir verebilir.

KPSS PUAN HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.