2018 Kadir Gecesi hangi gün? Kadir Gecesi ne zaman idrak edilecek?

2018 Kadir Gecesi hangi gün? Kadir Gecesi ne zaman idrak edilecek?

Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi yaklaşıyor. Ramazan'ın son on günü içinde aranacak olan Kadir Gecesi, milyonlarca insanın dua ve ibadet için merakla beklediği bir gece olma özelliği taşıyor.

Mübarek Ramazan ayının ilk iki haftasını tamamladık. Oruç ayı Ramazan ülkemizde farklı etkinliklerle dolu dolu geçiyor. Ramazan'ın bir diğer önemli yanı ise içinde Kadir Gecesi'ni barındırması. İslam dininde bin aydan hayırlı görülen Kadir Gecesi ne zaman? sorusu sıkça aranıyor. 2018 Kadir Gecesi hangi gün? Kadir Gecesi tarihi ve çok daha fazlası haberimizde...

Kadir Gecesi, dinimiz İslamiyet'in kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim'in Peygamber Efendimiz'e ve tüm insanlığa indirilmeye başlandığı gündür. Kadir Gecesi'nde yüce Allah, Hz. Cebrail vasıtası ile Peygamberimiz'e (s.a.v) ilk ayeti göndermiştir ve bu 'Oku' ayetidir.

Bu nedenle Kadir Gecesi bin aydan hayırlı bir gece olarak bilinir. Kadir Gecesi boyunca Cenab-ı Hak tarafından tövbe kapıları sonuna kadar aralanır. Bu gece yapılacak ibadetler ve dualar her zamankinden makbuldur. Kadir Gecesi yapılacak işler kat kat sevap ile ödüllendirilir.

Böylesine mübarek bir gecenin nurundan faydalanmak isteyen milyonlarca vatandaş Kadir Gecesi hangi gün? sorusuna yanıt arıyor.

2018 Kadir Gecesi ne zaman?

Kadir Gecesi dinimizde Ramazan ayının son 10 günü içinde aranıyor. Fakat İslam Alimleri bu günün Ramazan'ın 27.Gecesi olduğu yönünde görüş bildirmiştir. Bu nedenle ülkemizde de Ramazan Hicri olarak 27 Ramazan'da idrak edilir.

Kullandığımız Miladi Takvim ile Hicri Takvim arasında gün farkının olması, Kadir Gecesi tarihi konusunda merakları arttırıyor. Çünkü bu tarih her yıl değişim göstermektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan dini günler takvimine göz attığımızda, 2018 Kadir Gecesi 10 Haziran Pazar itibari ile idrak edilecek. Kadir Gecesi, Pazar akşamı idrak edilmeye başlanacak Pazartesi sabahına kadar devam edecek.

Kadir Gecesi tarihinin çok tartışmalı bir konu olması ve Ramazan'ın hangi gününde aranması gerektiğinin tam olarak bilinememesi nedeniyle Müslümanlar Ramazan'ın son 10 gününün her saatini Kadir Gecesi gibi geçirmelidir.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.