2018 Emekli maaş farkı ne zaman ödenecek?

2018 Emekli maaş farkı ne zaman ödenecek?

Geçtiğimiz ay açıklanan enflasyon verileri ile emekli maaşlarına gelmesi gereken zammın farkı ödenecek. Başvuruları dün biten emekli maaş farkları ne zaman ödenecek?

2018 yılı öncesi toplu sözleşme ile birlikte memur, memur emeklisi ve emekli maaşlarına gelecek zam belirlenmiş ve uygulamaya konmuştu. Milyonlarca emeklinin maaşı zamlı bir şekilde yatsa da, 3 Ocak 2018'de TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri ile birlikte, maaşlara gelmesi gereken enflasyon zammının ödemesi sonradan yapılacaktı.

29 Ocak 2018 itibari ile emekli maaş farkı için başvurular sona erdi. Milyonlarca emekli, artık hesaplarına emeli maaşı farkları ödenmesini bekliyor. Zamlı maaş ödemesi ise Ocak ayının son günlerinde maaşlarını alacak olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yansıyacak.

Memur emeklisinin zam farkı ne zaman ödenecek?

2018 öncesi alınan karar ile birlikte memur ve memur emeklisine yüzde 4 oranında maaş zammı gelmişti. Ardından açıklanan enflasyon rakamları ile birlikte ek olarak yüzde 1.69 zam gelmiş durumda. Memurlar ve Memur emeklileri zamlı maaşlarını Ocak Ayı'nın ilk günlerinde aldılar. 

Memur emeklisinin zam farkı 31 Ocak 2018'e kadar yatmış olacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam farkı ise yine bu günlerde maaşları ile birlikte ödeniyor.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.