2018 bekçi alımı ne zaman? 17 bin bekçi alımı başvuru şartları

2018 bekçi alımı ne zaman? 17 bin bekçi alımı başvuru şartları

Alımları İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen mahalle bekçileri için yeni alımlar açıklandı. 2018 Bekçi Alımları ne zaman olacak? Bekçilik başvuru şartları nelerdir? Bekçi olmak için aranan şartlar haberimizde..

Bir önceki dönemde alınan bekçilerin eğitimleri tamamlandı ve görevlerine başladılar. 2018 yılında yeni bekçi alımları ne zaman? sorusu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandı. Gece Kartalları olarak da bilinen bekçiler İçişleri Bakanlığı tarafından istihdam ediliyor. Peki bekçi olma şartları nelerdir?

2018 yılında 17 bin bekçi alımı ne zaman? sorusuna yanıt bulabilmek için İçişleri Bakanlığı tarafındann düğmeye basıldı. Alımlar için sözlü ve yazılı sınavlar yapılacak. İlk olarak 17 bin bekçinin 7 bini istihdam edilecek. 

Müjde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından verildi. Soylu, 2018 yılında ilk etapta 7 bin, sonrasında 10 bin bekçi alınacağını duyurdu.

İçişleri Bakanı soylu, 17 bin bekçi alımı için tarih vermedi. Tarihler, İçişleri Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde duyurulacak.

2018 Bekçi Alımı Başvuru Şartları

Çarşı ve Mahalle Bekçisi başvuru şartları şu şekilde belirlendi;

- T.C. Vatandaşı olmak
- En az ilkokul mezunu olmak
- Askerlik görevini yapmış olmak
- 18 yaşını doldurmuş, 31 yaşını bitirmemiş olmak
- Göreve engel bir suçtan dolayı hapis cezası veya ceza almamış olmak
- Toplumda kötü şöhrete sahip olmamak
- Silah taşımaya engeli olmamak
- Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya İdari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı İdari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,
- Herhangi bir siyasi parti ile ilişkisi olmamak
- Göreve engel fiziki sorunu olmamak

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.