2018 ALES Sonbahar ne zaman yapılacak? ALES Başvuru ücreti ve Başvuru işlemleri

2018 ALES Sonbahar ne zaman yapılacak? ALES Başvuru ücreti ve Başvuru işlemleri

Üniversitelerde yüksel lisans yapmak isteyenleri ilgilendiren ALES'in sonbahar sınavı için başvurular bugün son. Binlerce ALES adayı bugün içinde başvuru yapacak. Peki 2018 ALES Sonbahar ne zaman yapılacak?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın 2018/2 sınavı, bilinen adıyla ALES Sonbahar için tarih yaklaşıyor. Binlerce yüksek lisans adayı önümüzdeki ay sınava girecek. 2018 ALES Sonbahar son başvuru tarihi bugün. Gece 23.59'a kadar adaylar başvurularını tamamlamak zorunda. Peki 2018 ALES Sonbahar ne zaman yapılacak? 

24 Temmuz 2018'de başlayan ALES Sonbahar Başvuruları bugün nihayete eriyor. Üniversitelerde 2 yıl boyunca yüksek lisans yaparak kariyer hedefleyen lisans mezunları için son derece önem arz eden bu sınavın ücreti de belirlendi.

2018 ALES Sonbahar Sınav ücreti ne kadar? 

ALES Sonbahar sınavına katılmak isteyenler 3 Ağustos 2018 Cuma günü akşama kadar sınav ücreti yatırabilecekler. Sınav için belirlenen ücret ise 100 Türk Lirası. Adaylar bu ücretleri anlaşmalı bankaların ATM'lerinden veya ÖSYM'nin resmi ödeme sayfası olan https://odeme.osym.gov.tr/ adresi üzerinde kredi kartı ile ödeyebilecek.

2018 ALES Sonbahar ne zaman yapılacak?

Üniversitelerde yüksek lisans düşünenler için yapılan ALES yılda iki kez sonbahar ve ilkbahar olmak üzere yapılıyor. 2018 ALES Sonbahar ise 30 Eylül 2018 tarihinde ÖSYM'nin belirlediği sınav merkezlerinde eş zamanlı olarak yapılacak.

ALES Başvurusu nasıl yapılır?

ALES başvurusu, ÖSYM'nin tüm sınavlarında olduğu gibi internet üzerinden yapılıyor. Daha önce bir ÖSYM aday işlemlerr şifresi almadıysanız ÖSYM'nin belirlediği merkez okullara giderek alabilirsiniz. Eğer aday işlemleri sistemine kayıt olduysanız;

ALES Sonbahar Başvurusu için tıklayınız

Yukarıda verdiğimiz linke tıkladıktan sonra 6. sırada yer alan 2018 ALES/2 bölmesine tıkladıktan sonra T.C. Kimlik numaranız ve aday işlemleri şifreniz ile giriş yapınız. Ardından başvuru formunu eksiksiz bir biçimde doldurup, sınav başvurunuzu tamamlayınız.

Başvuruyu yaptıktan sonra 3 Ağustos 2018 saat 23.59'a kadar sınava ait 100 TL ücreti ödemeyi unutmayınız.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.