2017 TEOG Tercihleri ne zaman yapılacak?

2017 TEOG Tercihleri ne zaman yapılacak?

İlköğretim 8.sınıf öğrencilerinin katıldığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen TEOG Maratonu sona erdi. TEOG Sonuçları'nın da açıklanması ile birlikte Lise öğrencisi olacak öğrenciler için son bir adım kaldı. TEOG Tercihleri ne zaman?

2017 TEOG Tercihleri, Lise sıralarında yer almak için TEOG Sınavları'na girmiş olan Milyonlarca İlköğretim son sınıf öğrencisini doğrudan ilgilendiriyor. TEOG Tercihleri'nin tarihleri ile birlikte geleceklerine ilk adımı atacak olan öğrenciler artık gün saymaya başladı bile. 2017 TEOG Tercihleri ne zaman? sorusu MEB tarafından yanıtlandı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavları, her yıl olduğu gibi 2017'de de 2 dönem'de 4 ayrı gün yapıldı. Mazereti olan öğrenciler ise TEOG Sınavları'ndan sonraki mazaret sınavlarına katıldı. Bu zorlu maratonun ardından geçtiğimiz haftalarda TEOG Sonuçları MEB tarafından açıklandı.

TEOG Tercihleri için öncelikle TEOG YEP puanları'nın açıklanması beklenecek. Yerleştirmeye Esas Puanların belirlenmesinin ardından öğrenciler puanlarına göre Lise tercihinde bulunacak. İyi bir Lise eğitimi iyi bir gelecek için ön şart olarak görülüyor.

2017 TEOG Tercihleri ne zaman?

Geçtiğimiz yıl 6 Temmuz'da başlayan TEOG Tercihleri'nin bu yıl da aynı gün başlaması bekleniyor. Yani 2017 TEOG Tercihleri 6 Temmuz 2017'de başlayabilir. MEB konu ile ilgili kesin bir açıklama yaptığı an sizleri bilgilendireceğiz.

TEOG Tercihleri'nde bir öğrenci aynı anda 25 okul'a kadar tercih hakkına sahip olacak. Tercihleri arasında puana göre yerleştirme de MEB tarafından yapılacak. Tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte Lise kayıt dönemleri başlayacak.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum