2017 TEOG tercihleri ne zaman?

2017 TEOG tercihleri ne zaman?

Milyonlarca ilköğretim son sınıf öğrencisinin katılımı ile MEB tarafından yapılan 2017 TEOG Sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından TEOG Tercihleri aşamasına geçilecek. Peki 2017 TEOG tercihleri ne zaman?

Temel Eğitimden Ortaöğretim Geçiş (TEOG) sınavları sona erdi. 2 Dönem şeklinde yapılan sınavların ikinci dönem sonuçları da geçtiğimiz günlerde MEB tarafından açıklandı. Bu da artık yavaşça TEOG tercih döneminin başlaması anlamına geliyor. Sınav notlarını almış milyonlarca öğrencinin karne notları da belli olduktan sonra 2017 TEOG tercihleri başlayacak. Peki 2017 TEOG Tercihleri ne zaman?

2 Milyonu aşkın ilköğretim son sınıf öğrencisi, iyi bir lise eğitimi alabilmek amacıyla TEOG Sınavlarına katıldı. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında TEOG Sınavları her yıl olduğu gibi 2 dönemde ayrı ayrı yapıldı.

TEOG Sonuçları ve öğrencinin 6-7 ve 8. Sınıf ortalamaları öğrencinin hangi liseyi kazanacağını belirleyecek. Öğrenciler bu ortalamalara göre TEOG Tercihi yapacak.

2017 TEOG Tercihleri ne zaman yapılacak?

2017 TEOG 2.Dönem Sınav Sonuçları geçtiğimiz günlerde MEB tarafından ilan edildi. Şimdi 2 Milyonu aşkın lise adayı lise seçmek için tercih dönemini bekliyor.

2017 TEOG Tercih Dönemi için henüz net bir açıklama gelmese de, geçtiğimiz yıl 6 Temmuz'da başlayan tercihlerin bu yıl da 6 Temmuz veya civarında başlaması bekleniyor.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.