2017 Temmuz Memur Maaş zammı ne kadar olacak?

2017 Temmuz Memur Maaş zammı ne kadar olacak?

Memurların ikinci zam dönemi yaklaşıyor. Milyonlarca Memur, 2017 Temmuz Memur Maaş zammı oranları ne kadar? sorusuna yanıt arıyor. Temmuz'da memurlara son yılların en büyük zamlarından biri geliyor.

Her yıl Ocak ve Temmuz olmak üzere 6 aylık dilimlerde gelen memur zammı için vakit yaklaşıyor. 2017 Temmuz Memur zammı oranları şekillendi. Buna göre memurlar son yıllardaki en büyük zamlardan birini alacak.

Zorlu yaşam koşulları ve artan fiyatlar memur maaş zamlarını merak konusu haline getiriyor. Temmuz Ayı için sayılı günler kala milyonlarca memur, 2017 Temmuz Memur Maaşı zam oranı ne kadar? 2017 Temmuz'da memur maaş zammı ne kadar olacak? gibi sorulara yanıt aramaya başladı bile.

Bu dönem, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak memurların enflasyon zamları da belirlenmiş durumda. Enflasyon zamlarında TÜİK'in açıkladığı 2017 Nisan Enflasyonu belirleyici oldu. Bu da 2017 Temmuz Memur zammı'nı bir hayli arttırdı.

2017 Temmuz Memur Maaş zam oranları

Daha önce belirlenen toplu sözleşme zammı kapsamında Memurlar Ocak'taki zammın ardından 2017 Temmuz'da da yılın ikinci 6 aylık zamlarını alacaklar. Bu zam da daha önce belirlendiği üzere %4 artı enflasyon zammı olarak belirlenmişti. Enflasyonun yüzde 3'ten fazla çıkması durumda, 3'ün üzerindeki her rakam oranında ekleme yapılacaktı.

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre Enflasyon artış oranı %5.71 olmasından ötürü, Memurlara 2.71 oranında daha zam yapılacak.( Mayıs ve Haziran Enflasyonu sabit kalırsa)

Bu da 2017 Temmuz itibari ile Memurların yüzde 6.71 zam alacağı anlamına geliyor. Bu artış 2017 Temmuz Memur Maaşına yansıyacak.

Risale Haber

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.