2017 Ramazan ne zaman başlıyor? İlk Oruç hangi gün?

2017 Ramazan ne zaman başlıyor? İlk Oruç hangi gün?

11 Ayın Sultanı Ramazan için tüm İslam Alemi gibi ülkemiz de heyecanlı. İlk oruç ne zaman tutulacak? merak konusu. Ramazan ne zaman başlıyor? sorusu Ramazan'a az kala tüm halkın dilinde. 2017 İlk Sahur ve 2017 İlk İftar tarihleri...

Müslümanlar için Farz olan Oruç için vakit daralıyor. Ramazan Ayı'nın yaklaşması ile birlikte İlk oruç hangi gün? sorusu milyonlarca kişinin merak konusu. 2017 Ramazan ne zaman başlıyor? işte yanıtı...

İslam Alemi'nin iple çektiği zaman yaklaşıyor. İslam Dini için en önemli ay olarak görülen, bin aydan hayırlı Kadir Gecesi'ni içinde barındıran ve İslam'ın 5 şartından biri olan Oruç ibadetinin sağlıklı tüm Müslümanlara farz olarak kılındığı Ramazan Ayı için artık sadece günler kaldı.

İlk oruç pek tabi ki herkes için zor olsa da, Ramazan ayı ilerledikçe insanlar oruca daha çok ısınacaklar. Geçtiğimiz yıllarda yaz aylarının ortasına denk gelmişti. Fakat artık yavaşça bahar aylarına doğru gelmeye başladı. Peki 2017 Ramazan ne zaman başlayacak? İlk oruç ne zaman tutulacak? İlk İftar hangi gün? İlk Sahur ne zaman?

2017 Ramazan Ayı ne zaman?

11 Ayın Sultanı Ramazan için artık sadece günler kaldı. Milyonlarca Müslüman'ı Ramazan heyecanı sardı. Üç Aylar'a girdiğimiz 29 Mart gününden beri Ramazan iple çekiliyordu.

2017 Ramazan Ayı 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü başlıyor. Aynı günün sabahı Sahur için kalkılacak ve akşamı iftar sofraları kurulacak. 26 Mayıs Cuma günü ise arefe olacak ve aynı gün ilk teravih namazı kılınacak.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.