2017 PYBS Sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017 PYBS Sonuçları ne zaman açıklanacak?

PYBS Sınav Sonuçları, geride bıraktığımız haftasonu bursluluk sınavına girmiş onlar binlerce öğrencinin merak konusu. 2017 Bursluluk Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB'in düzenlediği 2017 PYBS Sonuçları açıklanma tarihi...

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı'nın önemli sınavlarından biri olan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) 10 Haziran 2017 Cumartesi günü MEB'in belirlediği sınav merkezlerinde yapıldı. 2017 Bursluluk Sınavı sonuçları merak konusu oldu. Sınava giren binlerce öğrenci, sınavın üstünden geçen iki günün ardından 2017 PYBS Sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt arıyor.

PYBS Sonuçları itibari ile başarılı olan öğrenciler devlet tarafından verilen yatılı okuma imkanına ve her ay belirlenmiş burs miktarını almaya hak kazanacak. Bu da Bursluluk sonuçları'nı daha önemli kılıyor. Sınavın sonuçları bizzat Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulacak. Sonuçlar sadece online olarak duyurulacak. Online ortam dışında adaya herhangi bir bildirim yapılmayacaktır.

2017 PYBS Sınav Sonuçları Açıklanma Tarihi

MEB daha önce yayınladığı takvim ile 2017 PYBS Sonuçları'nın açıklanma tarihini duyurdu. 10 Haziran Cumartesi günü yapılan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınav Sonuçları;

18 Temmuz 2017 Salı günü açıklanacak.

Sonuçlar MEB'in sonuç açıklama sistemi olan http://odsgm.meb.gov.tr adresine ek olarak http://www.meb.gov.tr/ adresinden de duyurulacak. Adaylar sisteme T.C. Kimlik Numaraları, Doğum tarihleri ve sistemin verdiği güvenlik rakamlarını girerek sonuçları anında öğrenebilecek.

Bu yıl öğrenciler 3 ayda bir 475 TL burs alacaklar.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.