2017 PYBS Sınavı ne zaman? Bursluluk Sınav Tarihi

2017 PYBS Sınavı ne zaman? Bursluluk Sınav Tarihi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve her yıl binlerce öğrencinin başvurduğu bursluluk sınavı olarak da bilinen PYBS Sınavı 2017 için heyecan dorukta. Peki 2017 Bursluluk Sınavı ne zaman yapılacak? PYBS Sınav Tarihi

İlköğretim 5 ve Ortaöğretim 11. Sınıflar arası tüm öğrencilerin katılabildiği  Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) için heyecan dorukta. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl öğretim yılının sonlarına doğru yapılan sınavın başvuruları alındı ve sınav için heyecan başladı. Bu nedenle 2017 PYBS Sınav tarihi binlerce öğrencinin merak konusu.

14 Nisan'da sona eren başvurular yoğun ilgi gördü. Sınav sonucunda başarılı olanlara burs ve parasız yatılılık imkanı açılacak. Bu nedenle 2017 Bursluluk sınavı ne zaman? sorusu yanıt arıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, her yıl olduğu gibi bu yıl da önceden hazırladığı sınav takvimi ile PYBS Sınav Tarihini de açıkladı. Sınav geçtiğimiz yıl 16 Haziran'da gerçekleştirilmişti.

2017 PYBS Sınavı ne zaman yapılacak?

MEB'in hazırladığı takvime bakılırsa, 2017 yılı bursluluk sınavı 5,6,7,9,10 ve 11. sınıflara yöneiik olarak 10 Haziran 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sınav saati ise 14.00 olarak belirlendi.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.