2017 LYS'de iptal olan soru olacak mı?

2017 LYS'de iptal olan soru olacak mı?

2017 LYS Sınavlarının iki oturumu geçtiğimiz haftasonu yapıldı. Cumartesi günü yapılan sınavda bir sorun olmasa da, Pazar günü yapılan LYS-1 Matematik-Geometri'nin bitişi ile tartışmalar başladı. LYS-1'de iptal edilen soru olacak mı? İşte tartışmalar...

Lisans Yerleştirme Sınavı'nın 2017 oturumları 10 Haziran 2017 Cumartesi başladı. 11 Haziran 2017 Pazar günü ise sınavın pek çok kişi tarafından en önemli günü olan LYS-1 Matematik-Geometri oturumunda öğrenciler ter döktü. Fakat LYS-1 Matematik'te iptal edilen soru olacak mı? tartışmaları başlamış durumda. Nedeni ise LYS-1'de müfredat dışı soru iddiaları.

LYS-1'de soru iptali için pek çok kişi sosyal medya'da konu üzerinde tartışıyor. LYS Matematik'te sorulan 2 sorunun müfredatta olmamasından dolayı okulların ve sınava hazırlık kurumlarının bu soruların konularını hiç işlemediği pek çok kişi tarafından dile getiriliyor.

Twitter, ekşi sözlük gibi pek çok sosyal medya platformunda dile getirilen iddiaya göre;  LYS-1’de matematik öğretim programından kaldırılan “Uzayda Doğru ve Uzayda Düzlem” konularından 2 soru sınavda soruldu.

Müfredatta olmayan bu soruların geçerliliği olmaması gerekiyor. Pek çok kişi LYS Sınavları'nın iptalini savunsa da, ÖSYM'den LYS-1'de iptal olan soru olacak mı? sorusuna bile yanıt gelmiş durumda değil. Pek çok eğitimciye göre bu soruların iptal edilmesi bekleniyor.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.