2017 LYS'de açık uçlu sorular nasıl sorulacak? İşte açık uçlu soru örnekleri

2017 LYS'de açık uçlu sorular nasıl sorulacak? İşte açık uçlu soru örnekleri

ÖSYM, 2017 yılında başlayacak devrim gibi bir uygulama ile artık Üniversite Sınavları'nda açık uçlu sorulacağını belirtti. Daha önce YÖK Başkanı tarafından açıklanan konu ile ilgili örnekler gelmeye başladı. 2017 LYS'de açık uçlu sorular nasıl olacak?

2017 yılının merakla beklenen ÖSYS Kılavuzu yayınlandı. Bu da Üniversite yerleştirmelerinde takvimin başladığına işaret ediyor. Daha önce YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın açıklamaları ile başlayan tartışmalar da gerçeğe döndü. 2017 LYS'de açık uçlu sorular sorulacağı ÖSYM tarafından resmen açıklandı.

Açık uçlu sorular 2017 yılında ilk kez denenecek. Başarılı olursa uygulamanın sıklaştırılması bekleniyor. Pek çok Lise son sınıf öğrencisi, Üniversite sınavlarına hazırlanırken ortaya çıkan "açık uçlu sorular" ile adeta şaşkına dönmüş durumda. ÖSYM, öğrencilerine ve eğitimcilerin fikir sahibi olabilmesi için açık uçlu soru örnekleri de yayınladı.

2017 LYS'de sorulacak açık uçlu veya bir diğer deyişle kısa cevaplı soruların dağılımı ise şu şekilde olacak;

 LYS-1 Matematik testinde 3 soru, LYS-2'de Fizik, Kimya, Biyoloji testlerinin her birinde 1'er soru, LYS-3'te Türk Dili ve Edebiyatı testinde 2 soru, Coğrafya-1 testinde 1 soru, LYS-4'te Tarih testi ve Coğrafya-2 testinin her birinde 1'er soru, Felsefe grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde tüm adaylar için ortak olan 1 soru "kısa cevaplı" olacak. Yabancı Dil testinde (LYS-5) ise 3 soru

ÖSYM, bu sene ilk kez uygulacağı kısa cevaplı soru uygulaması (açık uçlu sorular) için bir de deneme kitapçığı yayınladı. Buna göre 2017 LYS'de açık uçlu sorular şu şekilde olacak;

ÖRNEK;

adsiz-054.png

ÖSYM'nin Kısa Cevaplı sorular için hazırladığı deneme sınavını görmek için TIKLAYINIZ

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum