2017 LYS Tercih Kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

2017 LYS Tercih Kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

2017 LYS Sınavları 18 Haziran Pazar günü son oturum ile birlikte sona erdi. Milyonlarca Üniversite Adayı'nı sınav heyecanının ertesi LYS Tercih heyecanı sarmış durumda. Üniversite Tercih Kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) 2017, 18 Haziran 2017'de yapılan LYS-3 ile sona erdi. 2 Haftasonu ve 4 gün süren LYS Sınavları, Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerine girmek isteyen Lise son sınıf öğrencileri ve Lise mezunları tarafından yoğun ilgi gördü. LYS Tercih Kılavuzu ise, LYS Sonuçları'nın ardından en çok merak edilenler arasında olacak.

1 Milyon'dan fazla kişinin katılımı ile gerçekleştirilen LYS Sınavları ÖSYM tarafından yapıldı. LYS Sınavları'nın soru ve cevapları ise 18 Haziran 2017 tarihinde yapıldı. Pek çok kişi üç aşağı beş yukarı puanlarını biliyor. Bu da LYS Tercihlerini daha önemli bir hale getiriyor.

Peki 2017 LYS Tercih Kılavuzu ne zaman yayınlanacak? LYS Tercih Kılavuzu 2017 açıklanma tarihi...

2017 LYS Tercih Kılavuzu

Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinde yer almak isteyenleri ilgilendiren bir diğer durum da LYS Tercihleri. Doğru tercih yapmak LYS sınavları kadar önemli. Pek çok kişi istediği bölümlerde yer almak için LYS Tercih Kılavuzu'nu araştıracak.

2017 LYS Tercih Kılavuzu 27 Haziran 2017 tarihinde erişime açılacak. LYS Sonuçları'nın 18 Temmuz'da açıklanmasının ardından 26 Temmuz ve 2 Ağustos arası öğrenciler LYS Tercihleri'ni yapacak. 12 Ağustos'ta ise LYS Yerleştirmeleri yapılacak ve e-kayıt dönemi başlayacak.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.