2017 LYS Sonuçları ne zaman açıklanır? LYS Sonuç Açıklanma Tarihi

2017 LYS Sonuçları ne zaman açıklanır? LYS Sonuç Açıklanma Tarihi

10 Haziran ile 18 Haziran tarihleri arasında iki haftasonu yapılan 2017 LYS Sonuçları milyonlarca Üniversite adayı tarafından merakla bekleniyor. Konuyla ilgili gözler ÖSYM'ye çevirilmiş durumda.

LYS Sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu, Üniversitelerin 4 yıllık Lisans bölümlerinde yer alabilmek için Lisans Yerleştirme Sınavı'na giren milyonlarca Lise son sınıf ve lise mezunu adayın merak konusu olmuş durumda. 2017 LYS Sonuçları'nın açıklanma tarihi daha önce takvime bağlanmış durumda. Konu ile ilgili ÖSYM'den açıklama bekleniyor.

2017 LYS Sonuçları ne zaman açıklanır?

,Yükseköğretim Kurumları'nın Lisans programlarında yer almak isteyenler bu yıl 10-11-17 ve 18 Haziran 2017 Tarihlerinde 5 oturum olarak yapıldı. 2017 LYS Soru ve Cevapları, sınavların hemen ardından erişime açıldı.

1 Milyondan fazla Üniversite adayının katılımı ile yapılan sınava ait sonuçlar ÖSYM tarafından 11 Temmuz 2017 tarihinde açıklanacak.

2017 LYS'de bir puan türünden 150 puandan fazla alanlar tercih yapabilecekler.

Sonuçlar açıklandığı an ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi olan https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden ulaşılabilir olacak. Adaylar sisteme T.C. Kimlik Numarası ve Aday İşlemleri Şifreleri ile giriş yaparak sonuçlarını öğrenebilecek.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.