2017 LYS Sonuçları açıklandı mı? LYS Sonuç açıklanma tarihi

2017 LYS Sonuçları açıklandı mı? LYS Sonuç açıklanma tarihi

Lisans Yerleştirme Sınavı, Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinde öğrenim görmek isteyen milyonlarca Üniversite adayının girdiği sınav olarak karşımıza çıkıyor. Sınavdan sonra adaylar 2017 LYS Sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt arıyor.

4 yıllık Lisans bölümlerine girip, geleceklerini şekillendirmek isteyen Milyonlarca Üniversite Adayı, Üniversite öğrenimi için LYS Sınavlarına girdiler. 5 ayrı bölümde düzenlenen LYS Sınavları 4 gün sürdü.

Lisans Yerleştirme Sınavı, ÖSYM tarafından her yıl Üniversitelere yerleştirmeler öncesi adayların hangi bölümlere girebileceğini belirlemek adına yapılan sınavdır. 2017 LYS sonuçları açıklandı mı? sorusu, Üniversitelere yerleşmek isteyenlerin merak konusu.

LYS'ye katılabilmek için Üniversite Adayları önce YGS Sınavı'na girdiler. YGS Sınavı sonucunda 180 puandan fazla alan öğrenciler 2017 LYS'ye girmeye hak kazandılar.

2017 LYS Sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017 LYS Sonuç Açıklanma Tarihi, ÖSYM'nin belirlediği sınav takvimi ile daha önce belirlenmiş durumda. 4 yıllık Üniversite bölümlerine girmek isteyenler, tercih öncesi LYS Sonuçları'nı bekliyor.

2017 LYS Sonuçları, 11 Temmuz 2017 tarihinde açıklanacak.

Öğrenciler 11 Temmuz Salı gününden itibaren ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinde T.C. Kimlik Numaraları ve aday işlemleri şifreleri ile öğrenebilecek.

2017 LYS'ye ait sonuçlar https://sonuc.osym.gov.tr adresinden yayınlanacak.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.