2017 LYS öncesi nasıl beslenmeliyiz? 2017 LYS öncesi Sahur'da neler yenmeli?

2017 LYS öncesi nasıl beslenmeliyiz? 2017 LYS öncesi Sahur'da neler yenmeli?

Milyonlarca 4 yıllık Üniversite adayı haftasonu itibari ile LYS 2017'de Üniversiteye girebilmek adına ter dökecek. Son yıllarda olduğu gibi bu yıl da LYS zamanı Ramazan ile çakıştı. Bu nedenle LYS öncesi sahur'da ne yemeli? sorusu merak ediliyor.

2017 LYS öncesi nasıl beslenmeliyiz? sorusu, 10 Haziran Cumartesi itibari ile 2017 LYS'nin ilk oturumuna girecek ve sonrasında diğer oturumlara da girecek Milyonlarca LYS adayının merak konusu olmuş durumda. 2017 LYS son yıllarda olduğu gibi Ramazan ile çakışmış durumda. 10 Haziran da bu şekilde olacak. LYS günü oruç tutacaklar için sahur önerileri de haberimizin konusu olacak.

LYS öncesi sahur'da ne yenmeli? sorusu LYS günü oruç tutmak isteyen adayların merak konusu. Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), her yıl ÖSYM tarafından belirlenen sınav merkezlerinde milyonlarca Üniversite adayının katılımı ile yapılıyor. LYS sonucunda öğrencilerin tercihlerine göre de yerleştirme işlemleri yapılıyor.

Peki LYS öncesi nasıl beslenilmeli? LYS öncesi sahur'da ne yemeli? LYS öncesi beslenme önerileri....

LYS öncesi ne yemeliyiz?

2017 LYS'de oruçlu olmayı planlayanlar sahur'da, orucu kazaya bırakmak isteyenler ise sabah kahvaltı'da LYS'de bildiklerini daha kolay hatırlamak ve soru çözmek için zihinlerini daha rahat çalıştırmak için bazı besinlere yönelebilirler.

Sahur da olsa kahvaltı da olsa, LYS'de başarı için bazı besinler öne çıkıyor. LYS öncesi yenmesi gerekenler arasında pekmez gibi mineralleri besinler öne çıkıyor. Ayrıca şeker bakımından yüksek olan gıdalar da sınav esnasında zihninizi daha verimli çalıştırmak adına yararlı olacaktır.

Eğer sınav öncesi sahura kalkıp, oruç tutmak niyetinde iseniz sahurda mutlaka protein'li besinlere yönelip, sınav esnasında açlık hissi yaşamayı önleyebilirsiniz. Yumurta, süt ve peynir gibi besinler bunu rahatlıkla sağlayacaktır. Oruç tutmayıp, kahvaltı edecek de olsanız yine proteinli besinlere yönelmeniz size büyük fayda sağlayacaktır.

Sınav öncesi günlerde Balık gibi besinleri sıkça tüketmeniz, sınavda odaklanmanızın artması açısında faydalı olacaktır. Yine sınav öncesi gün konsantrasyon arttırıcı kırmızı meyvelere yönelmeniz (çilek, kiraz gibi) tavsiye edilmektedir.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.