2017 LYS öncesi hangi dualar okunmalı? Nihat Hatipoğlu LYS duası

2017 LYS öncesi hangi dualar okunmalı? Nihat Hatipoğlu LYS duası

2017 LYS'nin ilk oturumu 10 Haziran 2017 tarihinde yapılacak. Milyonlarca öğrencinin 1 senedir süren hazırlıklarının sonucu için kritik tarihler yaklaştı. Peki LYS öncesi hangi dualar okunmalı? 2017 LYS Duaları ve Nihat Hatipoğlu LYS duası...

Üniversitelerin 4 yıllık Lisans bölümlerinde yer almak isteyen milyonlarca kişi kritik tarihler yarın başlıyor. 2 haftasonu, 5 ayrı oturumda yapılacak 2017 LYS, lise son sınıf ve lise mezunu üniversite adaylarının katılımı ile ÖSYM'nin belirlediği sınav merkezlerinde yapılacak. LYS'ye aylarca hazırlanan Üniversite adayları, sınavda bildiklerini unutmamak ve sınavın kendileri açısından iyi geçmesini sağlamak için LYS duaları arıyor. 2017 LYS duaları, uzun zamandır çalıştıktan sonra, yüce Allah'tan kendi için en iyi olanı dilemek isteyen üniversite adaylarının merak konusu. Bu konuda Nihat Hatipoğlu LYS duası da ünlü İlahiyatçı tarafından öğrencilere öneriliyor.

LYS öncesi okunacak dualar, sınav'dan hemen önce okunacaklar ve sınava girmeden önce okunacaklar olarak ayrılıyor. Bir Müslüman'ın en önemli ibadeti ettiği duadır. 1 senedir sınavlar için çalışan öğrenciler, duasını da yaparak Alemlerin Rabbi Yüce Allah'tan sınavlarının iyi geçmesini isteyecekler. Şüphesiz ki Allah (c.c), sizler için en doğru ve hayırlısını bilendir.

LYS öncesi okunacak dualar (2017)

LYS Sınav duaları, 10 Haziran 2017 tarihinde LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı'na girecek öğrencilerin merak konusu. Her yıl olduğu gibi bu sene de LYS sınavları büyük katılım ile gerçekleşecek. Peki LYS öncesi hangi duaları okumalıyız?

2017 LYS öncesi okunacak dualar

LYS Sınavına girmeden okunacak dualar şu şekildedir;

Ey Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi sağla; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla Bana tarafından, hakkıyla yardım edici bir kuvvet ver,

İmtihana oturunca Tâhâ suresinin 25-26. ayetleri okunur: (Rabbişrah li sadri.Ve yessir li emri.Vahlul ukdeten min lisani.Yefgahü kavli)

İmtihan gecesi İsrâ suresinin 21. ayeti kerimesi 2970 kere okunur: (Keyfe feddalnâ ba’zahüm alâ bâz) Nasıl bazılarını bazılarına üstün kıldık

Rabbim! Yüreğime genişlik ver,işimi bana kolaylaştır, dilimden bağı çöz ki, sözümü anlasınlar

Ey Hayy ve Kayyüm (ölmeyen diri ve her şeyi ayakta tutan)Allah’ım! Rahmetine sığınırım

Kalemi eline alınca Besmele çekip şu dua okunur: (Ya Hayyü ya Kayyümü birahmetike esteğisü)

Bismillahirrahmanirrahim.Ya Hayyu,Ya Kayyum,Birahmetike estegisu

Allahım! Hayy ve Kayyum isminle ve rahmetinle yardımını talep ediyorum.

Sınav başlamadan hemen önce İsra suresinin 80. ayeti kerimesi okunur: (Rabbi edhilni müdhale sıdkın ve ehricni muhraca sıdkın vec’al li min ledünke sultânen nesirân)

Sınav'dan önceki gece okunacak dualar

"Bismillahirrahmanirrahim.Ya Hayyu,Ya Kayyum,Birahmetike estegisu"

"Allahım! Hayy ve Kayyum isminle ve rahmetinle yardımını talep ediyorum"

DUA 2:

1. Elem neşrah leke sadrek

2. Ve vada'na 'anke vizreke

3. Elleziy enkada zahreke

4. Ve refa'na leke zikreke

5. Feinne me'al'usri yüsren

6. İnne me'al'usri yüsren

7. Feiza ferağte fensab

8. Ve ila rabbike ferğab

Anlamı:

1-) Biz senin için (mutlulugun) gögsünü açmadik mi?

2 -) Senden yükünü indirmedik mi?

3 -) O senin sirtini ezen yükü.

4 -) Senin sanini yüceltmedik mi?

5 -) Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylik vardir.

6 -) Evet, zorlukla beraber bir kolaylik vardir.

7 -) O halde bos kaldin mi, yine kalk (baska bir is ve ibadetle) yorul.

8 -) Ancak Rabbine yönel.

dua-resim.jpg

Nihat Hatipoğlu LYS Duası

LYS öncesi Selavat-i Nariye Duası

“Allahümme salli salaten kamileten ve sellim selamen tammen ala seyyidina Muhammedi'nillezi tenhallü bihi'l ukadü ve tenfericü bihi'l kürabü ve tükda bihi'l havaicü ve tünalü bihi'r regaibü ve hüsnü'l havatimi ve yüsteska'l ğamamü bi-vechihi'l kerimi ve ala alihi ve sahbihi fi külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma'lumin lek”

Anlamı ; “Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e [s.a.v] kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda [her an, saniye] her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.”

“Rabbi-şrahli sadriy ve yessirlî emrî, vahlul ukdeten min lisanî yefkahü kavlî.” Ayetini 11 kere okursanız sınav anında sorulara daha rahat cevap verebilirsiniz.

Sınav sabahı; 70 defa Salat-ı Nariye duası okuyun: Ya men leccemel mütekebbirine bi licami azametihi selliim Sellim ya Hafız.

“Rabbi-şrahli sadriy ve yessirlî emrî, vahlul ukdeten min lisanî yefkahü kavlî.” Ayetini 11 kere okursanız sınav anında sorulara daha rahat cevap verebilirsiniz.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.