2017 LYS Ek tercihleri ne zaman yapılacak?

2017 LYS Ek tercihleri ne zaman yapılacak?

LYS Tercih Sonuçları açıklandı. Bu da Milyonlarca üniversite öğrencisinin artık üniversitelere yerleşme için hazır olacağı anlamına geliyor. İstedikleri yerler tercihlerinde gelmeyen adaylar ise LYS Ek tercihleri ne zaman? sorusuna yant arıyor

2017 Üniversite Tercihleri için artık son döneme geliniyor. Tercih Dönemini bitiren öğrenciler, merakla 2017 LYS Tercih Sonuçları'nın açıklanmasınn ardından kayıt dönemi için bekliyor.. LYS Tercih Sonuçları'nın yerleşme kadar önemli bir yanı da LYS ek tercihleri olacak. Tercihler ve Üniversite kayıtları sonrasında boş kalacak onlarca kontenjan, yerleşememiş olan binlerce Üniversite adayının merak konusu olacak. Peki 2017 LYS Ek Tercihleri ne zaman?

LYS Ek Yerleştirmeleri tercih döneminde tercih ettiği yere yerleşme hakkı kazanamamış binlerce üniversite adayı için son derece önemli. Boş kontenjanlar bu nedenle öğrencilerin merak konusu olacak. Fakat bunun için öncelikle Üniversite kayıt dönemlerinin sona ermesi gerekecek.

LYS Ek Tercihleri ne zaman? (2017)

LYS Ek Tercihleri tarihi henüz açıklanmasa da, 2017 LYS Tercih Sonuçları açıklandı. 14 Ağustos itibari ile Üniversite Kayıt dönemleri başlayacak. Kayıt Dönemleri sona erince de Üniversiteler Boş Kontenjan açıklayacaklar. Bu nedenle süreç Kurban Bayramı sonrasında başlayabilir.

,Ek Yerleştirmeler için tercih yapacaklar 15.00 TL ücret ödeyecekler. Ayrıca Ek Yerleştirmeler için Tercih Kılavuzu ÖSYM tarafından ilan edilecek.

Geçtiğimiz yıl Ek Tercih Başvuruları Ağustos ayının sonunda başlamıştı. Bu yıl Bayramdan sonraya sarkabilir.

LYS Ek Yerleştirme'ye kimler başvurabilir?

Öğrencilerin merak ettiği bir diğer konus ise LYS Ek Yerleştirme Başvuru Şartları oldu. ÖSYM tarafından LYS Ek Yerleştirme tercihi yapabilecekler şöyle açıklandı;

Merkezî Yerleştirmede bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar ile kontenjan sınırlaması olan açık öğretim programlarına yerleştirilmiş olan adaylar, kontenjan sınırlaması olmayan açık öğretim ön lisans programlarına Ek Yerleştirme için başvuru yapabilecekler.

Yükseköğretim programlarının 2017-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dâhil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.

Yerleştirme işlemleri kapsamında ilk tercihini yapmayan adaylar ek yerleştirmelerde tercih verme hakkına sahiptir.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.