2017 KYK Yurt Sonuçları açıklandı mı? KYK Yurt Sonucu sorgulama

2017 KYK Yurt Sonuçları açıklandı mı? KYK Yurt Sonucu sorgulama

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Üniversite öğrencilerine verdiği yurt hizmetine başvurular sona erdi. 31 Ağustos'ta açıklanması beklenen KYK Yurt Sonuçları ertelenmişti. Peki KYK Yurt Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Kredi ve Yurtlar Kurumu, Üniversite öğrencileri için yurt ve burs/kredi imkanları ile öğrencilerin rahat bir üniversite öğrenimi almasını sağlıyor. KYK bünyesinde çalışan yurtlara başvuruları ağustos ayı içinde alınmıştı. Peki KYK Yurt Sonuçları açıklandı mı? KYK Yurt Sonucu Sorgulama ile öğrenilebiliyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yurt imkanı, üniversite için yaşadığı şehirden başka şehire gitmiş olan öğrenciler için son derece kritik. KYK Yurt Sonucu bu öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Bu yıl KYK Yurt Başvuruları 14-20 Ağustos 2017 tarihleri arasında alınmıştı.Normalde sonuçların 31 Ağustos 2017'de açıklanacağı söylenmişti. Fakat araya giren 4 günlük kurban bayramı nedeniyle sonuçların açıklanması ertelenmişti.

2017 KYK Yurt Başvuru Sonuçları açıklandı mı?

5 Eylül 2017 itibari ile sonuçlar açıklandı..

Sonuçlar açıklandıktan sonra kendisine yurt çıkan öğrenciler Ziraat Bankası veya YURTKUR'un sitesinde online ödeme vasıtası ile ilk taksiti yatırmalıdır.

KYK Yurt Sonuç Sorgulama 2017

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı YURTKUR bünyesinde açıklanacak sonuçlar ilan edildiği an;

https://sonuc.kyk.gov.tr/

adresinden öğrenilebilir durumda.

Sonucunuzu öğrenmek için T.C. Kimlik Numarası, Nüfus Cüzdanı Cilt No, Aile sıra no, sıra no ve sistemin otomatik verdiği rakamları doğru şekilde yazmanız yeterlidir.

Risale Haber

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.