2017 KYK Burs Sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017 KYK Burs Sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017-2018 Öğretim yılı için Üniversite öğrencilerinin başvurduğu KYK Burs ve öğrenim kredisi için heyecan dorukta. Başvurular bitti. Peki KYK Burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite öğrencilerine burs ve öğrenim kredisi katkısı ile rahat bir öğrenim hayatı sunan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun 2017 için burs başvuruları dün itibari ile sona erdi. Öğrenciler artık KYK Burs Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt arıyor.

KYK Burs Sonuçları pek çok öğrenci için önemli. Kabul edilenler geri ödemesiz burs alacak iken, kendisine öğrenim kredisi çıkan öğrenciler eğer sözleşme imzalarsa okul hayatlarının ardından geri ödemek kaydıyla KYK'dan para alacaklar. Burs çıkmayan her öğrencinin öğrenim kredisi alma hakkı bulunuyor.

2017 KYK Burs Sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK, her zaman olduğu gibi burs sonuçları 2017 için kesin bir tarih vermese de, geçtiğimiz yıl sonuçlar başvuruların sona ermesinin ardından 5 gün içinde açıklanmıştı. Bu nedenle bu yıl burs sonuçlarının Kasım Ayı başında, yani önümüzdeki hafta pazartesi-salı günleri gibi açıklanması bekleniyor.

KYK Burs sonuçları açıklandığı an sizlere duyuracağız.

2018 Burs ve Öğrenim Kredisi miktarı kaç tl?

2017 yılında 25 TL artarak 450 TL olan Burs-Öğrenim Kredisi miktarı 2018'de de zamlanacak. Burs imkanından ilk defa faydalanacak öğrenciler 2018 yılında ilk burslarını veya kredilerini çekebilecek. Halihazırda bu imkanlardan faydalanan öğrenciler zamlı ücretlerini 2018'de alacaklar. 

2018'de burs ve kredi miktarının 470 TL olması bekleniyor.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.