2017 Kurbanlık Fiyatları kaç TL? Küçükbaş ve Büyükbaş Kurban Fiyatları

2017 Kurbanlık Fiyatları kaç TL? Küçükbaş ve Büyükbaş Kurban Fiyatları

2017 Kurbanlık Fiyatları, Kurban pazarlarının kurulmaya başlaması ile belli olmaya başladı. Bu yıl Kurban Fiyatları pahalı mı? diye soran vatandaşlar, sadece haftalar kalan kurban bayramı öncesi hazırlıklara başlayacak.

2017 Kurbanlık Fiyatları ne kadar? sorusu, 1 Eylül 2017 itibari ile ihya etmeye başlayacağımız kurban bayramı öncesi milyonlarca vatandaşın kafasında belirmeye başladı. Kurban ibadetini yapmak isteyen vatandaşlar, Küçükbaş Kurban Fiyatları'nı ve ortak şekilde kurban ibadetini yapacaklar ise Büyükbaş Kurban Fiyatları'nı soruşturmaya başladı. 2017 Kurban Fiyatları kaç TL? sorusu, haftalar kalan kurban bayramı öncesi kurulmaya başlanan kurban pazarları ile netleşmeye başladı.

Vatandaşın en büyük korkusu Kurbanlık Fiyatları'nın zamlanması. Son yıllarda giderek artan kurbanlık fiyatları insanların gözünü korkutsa da, bayram öncesi sıkça açıklama yapan yetkililer fiyatların fazla zamlanmayacağı konusunda telkin edici konuşmalar yapıyor.

Kurbanlık Fiyatları'na dair ilk bilgiler Kurbanlık Pazarı kurulan yerlerden gelmeye başladı. Her il ve ilçede yavaş yavaş açılmaya başlayan kurban pazarları, vatandaşların kurban pazarlığına tutuştuğu ve artık bir kültür haline gelmiş yerlerdir. Belediyeler, kurban pazarlarının kurulduğu yerlere dair gerekli bilgileri yavaşça açıklıyor.

2017 Kurban Fiyatları ne kadar olacak?

1 Eylül 2017 günü Türkiye'de kılınacak Bayram Namazı ile Kurban Bayramı başlayacak. İnsanlar daha önce aldıkları kurbanları namazdan sonra kesecekler. Kurban Bayramı içinde kurban fiyatlarının her geçen gün biraz daha ucuzladığı da görülüyor. Bu yüzden kimi vatandaşlar kurban bayramının diğer günlerinde de kurban ibadetini yerine getirmeye çalışacak.

2017 Kurban fiyatları konusunda daha önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba; 'Geçtiğimiz yıl 900 ila 1200 TL arası olan kurbanlık fiyatları bu yıl da benzer seviyelerde olacak' açıklamasını yapmıştı. 2017'de kurulan ilk kurban pazarlarına göre bu öngörü üç aşağı beş yukarı doğru çıktı. İlk pazarlarda küçükbaş kurbanlık fiyatları 2017 için 1000 ila 1400 TL arası değişiyor.

2017 Büyükbaş Kurbanlık Fiyatları ise kg başına ve hayvanına göre değişiyor. Osmaniye'deki kurban pazarlarında Düve'nin KG fiyatı 14 TL'ye kadar çıkıyor. Tosun'da ise 15 TL olarak görülüyor.

Türkiye genelinde kurban pazarlarının açılması ile ortalama fiyatların daha da belirginleştiğine şahit olacağız.

Risale Haber

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.