2017 Kurban bayramı tatili 10 gün mü?

2017 Kurban bayramı tatili 10 gün mü?

Ramazan Bayramı haftasonuna geldiği için az tatil yapan çalışanlar gözünü kurban bayramı tatiline dikti. 2017 yılında Kurban Bayramı Eylül ayının başına denk geldi. Bu yıl Kurban bayramı tatilinin 10 gün olma ihtimali bulunuyor.

Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir. Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir.

Kurban Bayramı, her yıl biraz daha gerileyerek yazın tam ortasına kadar ulaştı. Kurban Bayramının yaz aylarına gelmesiyle birlikte de vatandaşların tatil planları için fırsat oldu.  Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olduğunu merak eden vatandaşlar tüm planlarını bayrama uygun yapıyor. Kurban bayramı için geri sayım başlarken, hükümet kurbanlıklar için çok önemli bir karar aldı. Peki Kurban bayrami ne zaman, bayram tatili 10 gün olur mu? İşte Kurban bayramı yasağı ve bayram tatili ihtimali. Sözlükte yaklaşmak, Allâh’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dinî bir terim olarak, ibâdet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı, kurban bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder. Kurban; koyun, keçi, sığır, manda ve deveden olur. Bunların dışındaki hayvanlar kurban olarak kesilemezler. Bu hayvanların  kurban olarak kesilebilmesi için, koyun ve keçinin bir,  sığır ve mandanın iki, devenin ise  beş yaşını doldurmuş olması gerekir.

Kurban bayramı ne zaman, 10 günlük tatil olur mu?

Ramazan Bayramı haftasonuna geldiği için az tatil yapan çalışanlar gözünü kurban bayramı tatiline dikti. 2017 yılında Kurban Bayramı Eylül ayının başına denk geldi. Bu yıl Kurban bayramı tatilinin 10 gün olma ihtimali bulunuyor. Kurban Bayramı tatili ile 30 Ağustos Zafer bayramı tati arasında sadece arefe günü bulunuyor. Haliyle arefe gününün de tatil edilip Kurban bayramı tatilinin zafer bayramı ile birleştirilme ihtimali bulunuyor. 30 Ağustos çarşamba gününe denk gelirken pazartesi ve salı günleri de eklenirse bayram tatili 10 gün olabilir.

İşte Kurban bayramı ve 30 Ağustos Zafer bayramı tatil günleri;

30 Ağustos 2017 Çarşamba- Zafer Bayramı (resmi tatil)

31 Ağustos 2017 Perşembe - Kurban Bayramı arefesi (yarım gün tatil)

1 Eylül 2017 Cuma - Kurban Bayramı 1. gün (resmi tatil)

2 Eylül 2017 Cumartesi - Kurban Bayramı 2. gün (resmi tatil)

3 Eylül 2017 Pazar - Kurban Bayramı 3. gün (resmi tatil)

4 Eylül 2017 Pazartesi - Kurban Bayramı 4. gün (resmi tatil)

Akşam

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum