2017 Kurban Bayramı hangi ay? Kurban Bayramı'na kaç gün kaldı?

2017 Kurban Bayramı hangi ay? Kurban Bayramı'na kaç gün kaldı?

Ramazan Bayramı'nın bitmesinden sonra, Müslümanlar'ın bir diğer önemli tarihi olan Kurban Bayramı için de hazırlıklar yakın zamanda başlayacak. 2017 Kurban Bayramı ne zaman? sorusu, Kurban için heyecanlanan halkımızın merak konusu.

2017 Kurban Bayramı hangi ay? sorusu, Ramazan Bayramı'nı geride bıraktığımız şu günlerde Kurban heyecanı için bekleyen milyonlarca Müslüman'ın merak konusu olmuş durumda. Kurban Bayramı'na kaç gün kaldı sorusu ise, hazırlık yapmak isteyenlerin sorduğu soruların başında geliyor.

Kurban İbadeti, İslam Dini'nde en çok kıymet verilen ibadetlerden biridir. Dinimizde izin verilen hayvanların Allah için kurban edildiği bu zaman, asırlardan beri süre gelen bir ibadettir. Ülkemizde tüm bayramlarda olduğu gibi Kurban Bayramları'nda ibadetler, gelenek ve görenekler yerine getiriliyor.

Kurban Bayramı hangi Ay? 2017 Kurban Bayramı'na kaç gün kaldı?

İbadetlerin yapılacağı, Müslümanlar arasında kardeşlik bağının güçleneceği, Bayram sevincinin paylaşılacağı 2017 Kurban Bayramı 4 gün sürecek ve ilk günü;

01 Eylül 2017 Cuma günü olacak. Eylül Ayı'nın ilk günlerine denk gelecek Kurban Bayramı 02-03-04 Eylül günleri de devam edecek.

2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Hükümetten Bayram Tatili için henüz resmi bir açıklama gelmese de, Kurban Bayramı'nın Cuma, Cumartesi, Pazar, Pazartesi günleri olacak. Bu tarihlerin ikisinin hafta içi olması nedeniyle, bu yıl Bayram Tatili'nin 4 gün olması bekleniyor. Bu günlerden ikisi haftasonu tatili ile kaynayacak.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.