2017 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi'nin önemi nedir?

2017 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi'nin önemi nedir?

Kadir Gecesi İslam Alemi'nin en değer verdiği günlerden biridir. 1000 aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi 2017 için de yaklaştı. 2017 Kadir Gecesi ne zaman? sorusu yanıt buluyor. Kadir Gecesi'nin önemi nedir? Kadir Gecesi nedir? İşte yanıtları...

1000 aydan daha hayırlı Kadir Gecesi için geri sayım başladı. Ramazan Ayı'nın son haftasını yaşadığımız şu günlerde Kadir Gecesi Tarihi de ayrı bir önem kazanmış durumda. Böyle mühim bir geceden istifade etmek isteyen Müslüman halkımız; 2017 Kadir Gecesi ne zaman? sorusuna yanıt arıyor. Kadir Gecesi'nin önemi nedir? Kadir Gecesi ile ilgili merak edilen soruların yanıtları haberimizde...

Kadir Gecesi İslam Alemi'nde bin aydan daha hayırlı bir gece olarak bilinir. İple çekilen 11 Ayın Sultanı Ramazan'ın bir önemi de içinde Kadir Gecesi'ni barındırmasıdır. Kadir Gecesi'nin net tarihi bilinmemekle birlikte, Ramazan Ayı'nın içinde olduğunu Bakara Suresi'nin 185. Ayeti'nde anlayabiliyoruz;

 (O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa, onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah’ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.

Kadir Gecesi Kur'an-ı Kerim'in Cebrail (a.s.) tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'e indirilmeye başlandığı geceyi ifade etmektedir. Bu nedenle Kadir Gecesi İslam Alemi için son derece kıymetlidir. Peki 2017'de Kadir Gecesi hangi gün? Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi'ne kaç gün kaldı?

Kadir Gecesi Tarihi 2017

Kadir Gecesi 2017 için Ramazan Ayı'nın son üç günü içinde olacak. Miladi Takvim'de ise bu tarih 21 Haziran 2017 Çarşamba gecesi olacak. 21 Haziran'ı 22 Haziran'a bağlayan gece Türkiye'de Kadir Gecesi olarak idrak edilecek. Halkımız bu gece için yine Camileri dolduracak, pek çok kişi okuduğu Kur'an-ı Kerim'ler, kıldığı namazlar ve ettiği dualar ile Kadir Gecesi'ni en güzel şekilde ihya etmeye çalışacak.

Kadir Gecesi'nin önemi nedir?

Kadir Gecesi herşeyden önce inandığımız kitap olan Kur'an-ı Kerim'in Allah (c.c.) tarafından Peygamberimiz (s.a.v)'e indirilmeye başlandığı gecedir. Bu nedenle Kadir Gecesi yılın en önemli günüdür ve 1000 aydan hayırlı olarak anılır.

Kadir Gecesi tevbe kapısı sonuna kadar aralanmaktadır. Kadir Gecesi Ramazan Ayı'nın son 10 veya 7 günü içinde tekil gecelerde aranmalıdır. Fakat net bir tarihi olmaması dolayısı ile Ramazan'ın son 10 günü her gece Kadir Gecesi gibi geçirilmesi tavsiye olunmuştur.

Hadislerde Kadir Gecesi;

Peygamber Efendimiz, Kur'an-ı Kerim'in nail olmaya başladığı Kadir Gecesi ile ilgili pek çok farklı kaynakta aktarıldığı üzere, net bir tarihini vermemekle birlikte, Kadir Gecesi'nin önemini de pek çok kez vurgulamıştır. Bu Hadisler'den bazıları şu şekildedir;

“Siz Kadir Gecesi’ni Ramazan’ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız.” (buhârî, leyletü’l-kadir, 3)

“Kadir gecesini, fazilet ve kudsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah’tan bekleyerek ibâdet ve tâatle geçiren kimsenin -kul hakkı hâriç- geçmiş günâhları bağışlanır.” (Müslim, Müsâfirîn, 175)

Âişe radıyallahu anhâ şöyle buyurdu: Ramazan ayının son on günü girdiğinde Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem geceleri  ihyâ eder, ev halkını uyandırır, ciddiyetle ibadete soyunur ve eşleriyle ilişkiyi keserdi. (Buhârî, Leyletül-kadr 5)

Kadir Gecesi ile ilgili Ayetler;

Kainat'ın ve bizlerin yaratıcısı olan Yüce Allah (c.c.), kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de Kadir Gecesi ile ilgili şöyle buyurmuştur;

“Biz onu Kadir gecesi indirdik. Kadir gecesi nedir, bilir misin sen? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Meleklerle Ruh o gece Rabblerinin izniyle her iş için iner de iner. Tam bir esenliktir o gece, tâ tan yeri ağarıncaya kadar.” (Kadîr sûresi, 1-5)
“Biz Kur’an’ı kutlu bir gecede indirdik.” (Duhân sûresi, 3)

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.