2017 Kadir Gecesi ne zaman?

2017 Kadir Gecesi ne zaman?

Kadir Gecesi biz Müslümanlar için yılın en önemli günüdür. Kadir Gecesi Ramazan Ayı içindedir ve Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gecedir. Bu nedenle pek çok vatandaş 2017 Kadir Gecesi ne zaman? sorusunu soruyor. Kadir Gecesi tarihi haberimizde...

2017 Ramazan'ın ilk haftasını geride bıraktığımız şu günlerde çok kıymet verilen bir gün de giderek yaklaşıyor. Bin Aydan daha hayırlı Kadir Gecesi için mü'minler heyecanlı. 2017 Kadir Gecesi, her kadir gecesi olduğu gibi dualar, ibadetler ve çeşitli etkinliklerle idrak edilecek ve taçlandırılacak. Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı gün olan Kadir Gecesi tarihi merak ediliyor.

Ülkemizde kandiller ibadet ve dua ile karşılaniyor. Kandil geceleri Müslümanlar camilere akın ediyor. Ayrıca okunan Kur'an-ı Kerim'ler de böyle gecelerin taçlanmasına vesile oluyor. Kadir Gecesi ise İslam Dini'nde yılın en değer verilen gecesidir.

2017 Ramazan geçtiğimiz hafta başladı. Ülkemizde bu Ramazan dolu dolu yaşanıyor. Ramazan içinde ilerlememiz ile birlikte 2017 Kadir Gecesi ne zaman? sorusunun yanıtı da aranmaya başladı. 2017 Kadir Gecesi tarihi ve Kadir Gecesi'nin önemi haberimizin içeriğinde yer alıyor.

2017 Kadir Gecesi hangi gün?

2017 Kadir Gecesi, takvimlere bakıldığında bir hayli yaklaşmış olarak görülüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre 2017 Kadir Gecesi 21 Haziran 2017 Çarşamba gecesi idrak edilecek.

Kadir Gecesi'nin önemi nedir?

Kadir Gecesi İslam Dini'nde bin aydan daha hayırlı gece olarak bilinmektedir. Kadir Gecesi inandığımız kitap olan Kur'an-ı Kerim'in Peygamber Efendimiz (s.a.v)'e indirilmeye başlandığı gecedir. Kadir Suresi'nde Kadir Gecesi şu şekilde anlatılmaktadır;

“Biz onu Kadir gecesi indirdik. Kadir gecesi nedir, bilir misin sen? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Meleklerle Ruh o gece Rabblerinin izniyle her iş için iner de iner. Tam bir esenliktir o gece, tâ tan yeri ağarıncaya kadar.” (Kadîr sûresi, 1-5)

Risale Haber

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.