2017 Fitre miktarı ne kadar? Diyanet açıkladı

2017 Fitre miktarı ne kadar? Diyanet açıkladı

Fitre veya Fıtır Sadakası, Ramazan'ın son bir veya iki günü ile Ramazan Bayramı namazı arasında ödenen miktardır. 2017'de Fitre Miktarı ne kadar? sorusunun yanıtı ise Fitre vermek isteyenleri ilgilendiriyor. Diyanet 2017 Fitre Miktarı...

İslam dininde fakirlere yardım amacıyla Ramazan ayında verilen Fıtır Sadakası, bu yıl Fitre vermeyi düşünen milyonlarca kişinin merak konusu olmuş durumda. Önemli bir yere sahip olan Fitre, Ramazan’ın sonunda orucu açma (el-fıtr) veya insan olarak yaratılma (el-fıtra) anlamlarına gelmektedir.

2017 yılı Fitre miktarı, Ramazan'dan önce toplanan Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından açıklanmış durumda.

Fitre, Ramazan Bayramı Namazı öncesine kadar verilebilir. Geçtiğimiz yıl 15 TL olarak verilen Fitre, bu yıl da belirlenmiş durumda.

2017 Diyanet Fitre Miktarı ne kadar?

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu, bu yılki Fitre'yi belirlerken bir kişinin asgari geçim tutarını hesapladı. Buna göre 2017 yılı Fitre tutarı 16 TL olarak belirlendi.

İşte Diyanet'ten yapılan açıklama;

Din İşleri Yüksek Kurulu, 26/04/2017 tarihinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş'in başkanlığında toplandı. 2017 yılı Sadaka-ı Fıtır miktarı konusu görüşüldü. Yapılan değerlendirmeler neticesinde fıtır sadakasının, Müslüman toplumların neredeyse tamamına yakın bir kesimi tarafından veriliyor olması dikkate alınarak, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak 2017 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2018 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede 16,00 TL olarak belirlenmesine karar verildi.​ Fıtır sadakası, Ramazan orucunun farz kılındığı hicretin 2. yılı Şaban ayında, zekâttan önce meşru kılınmıştır. Varlığı yerinde olan aileler ile yoksul aileler arasında önemli bağ oluşmasını sağlayan fitre bayramda yoksul ailelerinde gerekli ihtiyaçlarını sağlayarak bayram sevincine ortak olması maksadıyla yapılan yardımdır.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.