2017 Fidye ve Fitre Miktarı ne kadar? Diyanet açıkladı

2017 Fidye ve Fitre Miktarı ne kadar? Diyanet açıkladı

2017 Ramazan Ayı'nın içinde ilerlediğimiz şu günlerde merak edilen konulardan bir diğeri ise 2017 Fidye miktarı ve 2017 Fitre Miktarı... Fıtır Sadakası da olarak bilinen 2017 Fitre miktarı ne kadar? 2017 Fidye miktarı ne kadar olacak? İşte cevaplar...

Fitre veya Fıtır Sadakası, fakirlerin Ramazan Ayı içinde ihtiyaçlarını karşılaması için, Ramazan Ayı'nın bir veya iki gün öncesi ila Ramazan Bayramı Namazı öncesi ödenen miktardır. Fitre Miktarı Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulunca belirlenmektedir. Ailedeki her birey için aileye bakmakla yükümlü olan kişi tarafından verilen Fitre, Ramazan Bayramı öncesi ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılaması için verilmektedir.

2017 Fitre Miktarı'nın oruç tutmaya engel durum yaşayanların, oruç tutamadığı her gün için Fitre Miktarını çarpması ile de Fidye Miktarı ortaya çıkmaktadır. Fidye oruç tutmaya engel sağlık durumu yaşayanların oruç borçları karşılığında ödediği miktardır.

2017 Fitre miktarı kaç TL? 2017 Fidye Miktarı ne kadar? Diyanet merak edilen soruları yanıtladı.

2017 Fitre Miktarı ne kadar?

Fitre her ne kadar Ramazan Ayı'nın son iki günü ile Ramazan Bayramı öncesi ödense de, Ramazan Ayı'nın girişi ile her gün ödenebilir. Hatta Ramazan Ayı'nı kaçıranlar da, Ramazan'dan sonra ödeyerek bu yükümlülüğü yerine getirebilir.

Diyanet İşleri'nin belirlediği rakama göre 2017 Fitre Tutarı kişi başı 16 TL'dir. Bu rakam Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği bir kişi için asgari geçim tutarına göre hesaplandı.

2017 Fidye Miktarı ne kadar?

Fidye, Ramazan'da geçerli sebeplerden ötürü Oruç İbadeti'ni yerine getiremeyenlerin oruç tutamadığı gün kadar Fitre Miktarı'nı ödemesidir. Fidye bir fakire verilebileceği gibi, bir kaç ihtiyaç sahibine de ödenebilir.

Ödemeniz gereken Fidye Miktarı'nı hesaplamak için belirlenen Fitre Miktarı'nı oruç tutamadığınız her gün için eklemektir. Örneğin Ramazan'da 30 gün boyunca oruç tutamayan bir kişi;

16x30= 480 TL fidye ödemelidir.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum