2017 DGS Başvuları başladı mı? DGS Başvuru tarihleri

2017 DGS Başvuları başladı mı? DGS Başvuru tarihleri

Üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinden 4 yıllık bölümlerine geçişi sağlayan ve Dikey Geçiş Sınavı (DGS) olarak adlandırılan sınav için zaman daralıyor. Binlerce kişi 2017 DGS Başvuruları ne zaman? sorusunu soruyor.

2017 DGS Başvuruları başladı mı? sorusu, DGS Hazırlıklarını sürdüren ve hazırlıkların yoğunluğu içinde başvuruları kaçırmak istemeyen binlerce Üniversite öğrencisinin merak konusu olmuş durumda. Üniversitelerin Önlisans bölümlerinden Lisans bölümlerine geçiş yapmak isteyenler 2017 DGS Başvuru tarihlerini merak ediyor.

2017 DGS 23 Temmuz 2017'de ÖSYM'nin belirlediği sınav merkezlerinde yapılacak. Sınava 2 ay kala öğrenciler 2017 DGS Başvuruları ne zaman? sorusunun yanıtını arıyor.

DGS Başvurusu yapabilmek için öğrenciler, ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve Aday İşlemleri Şifresi ile giriş yapmak zorundalar. Başvuru sürecinde olanlar bölümünü seçip, ardından 2017 DGS yazan bölüme tıkladıktan sonra başvuru için istenen bilgileri eksiksiz şekilde tamamlayacaklar.

2017 DGS Başvurusu ne zaman?

Dikey Geçiş Sınavı 2017 için 23 Temmuz 2017 Pazar günü yapılacak. ÖSYM tarafından yapılacak sınava 4 yıllık diploma için binlerce aday katılacak.

2017 DGS Başvuruları ise 24 Mayıs 2017 Çarşamba başlayarak, 1 Haziran 2017 Perşembe günü sona erecek. Başvurular tam olarak 1 hafta sürecek. Başvuru yapmayan veya başvuru ücretlerini yatırmayan adaylar sınava katılmaya hak kazanamayacak.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.