2017 ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017 ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ales ilkbahar dönemi 7 Mayıs 2017'de de yapıldı. Peki Ales sonuçları ne zaman açıklanır? Ales puan hesaplama nasıldır? Ales nerelerde geçerlidir?

 İlkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda iki kere yapılan Ales ilkbahar dönemi 7 Mayıs 2017'de de yapıldı. Açılımı Akademik Personel Seçme ve Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı olan Ales'e giren öğrenciler saat 10.00 da sınava başladılar. Peki Ales sonuçları ne zaman açıklanır? Ales puan hesaplama nasıldır? Ales nelerde geçerlidir? Ales sonbahar ne zaman olacak?

ALES SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Akademik personel olmak isteyen veya lisansüstü öğrenime devam etmek isteyenlerin girdiği Ales ilkbahar oturumu bugün yapıldı. Peki Ales ilkbahar sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav sonuçları belirli tarihlerle açıklanmıyor. ÖSYM de kullanılan teknolojinin gelişmesiyle doğru orantılı olarak Ales sınav sonucunun açıklanma süresi de azalmıştır. 2015 yılından itibaren Ales sınav sonuçları 10-15 gün aralığında açıklanmaya başlanmıştır. Ales 2017 sonuçlarının da bu aralıkta açıklanacağını söyleyebiliriz.Sınav sonucu ÖSYM sitesindeki aday işlemleri bölümünden öğrenilebilir.
 

ALES SONBAHAR NE ZAMAN OLACAK?

ÖSYM' nin yayınladığı takvime göre, Ales sonbahar sınavı 19 Kasım 2017'de olacak. Sınav başvuruları ise 26 Eylül ile 4 Ekim arasında yapılabilecek.Sınav ücreti 90 TL olacak.

Ales sonbahar geç başvuru tarihi ise 18 Ekim 2017 olarak belirlendi. Ales geç dönem başvuru ücreti 135 TL.

ALES PUANI NASIL HESAPLANIR?

Ales sayısal, sözel ve eşit ağırlık olmak üzere üç farklı puan türüne göre hesaplanır. Girmek istediğiniz bölümün aldığı puan türüne göre kendi ales puanınız belirlenir. Ales sözel 1, sözel 2, sayısal 1 ve sayısal 2 bölümlerinden oluşmaktadır. Ales puanını hesaplarken internette bulunan farklı hesaplama sistemlerinden yararlanabilirsiniz. Soru kitapçığı yayınlandıktan sonra doğru ve yanlışlarınızı sisteme girerek ne kadar netinizin olduğunu ve tahmini puanınızı öğrenebilirsiniz.

Sözel puana göre alım yapacak bir yere başvuracaksanız Sözel 1, Sözel 2 ve Sayısal 1 testlerini çözmeniz gerekir. Sayısal 2 testini çözmenizin ALES sözel puanınıza bir etkisi olmaz.

Eşit ağırlık puanına göre alım yapacak bir yere başvuracaksanız Sayısal 1, Sayısal 2 ve Sözel 1 testlerini çözmeniz gerekir. Sözel 2 testini çözmenizin ALES eşit ağırlık puanınıza bir etkisi olmaz.

Sayısal puana göre alım yapan bir bölümü tercih edecek olanların Sayısal 1, Sayısal 2 ve Sözel 1 testlerini çözmeniz gerekir. Sözel 2 testini çözmenizin ALES sayısal puanınıza bir etkisi olmaz.

ALES NERELERDE GEÇERLİDİR?
Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda,
 
Ülkemizde lisansüstü eğitime girişte,
 
Yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde kullanılan bir sınavdır. Bu alımlarda geçerlidir.

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.