19 Mayıs hangi güne denk geliyor? 19 Mayıs tatil mi?

19 Mayıs hangi güne denk geliyor? 19 Mayıs tatil mi?

Memurlar ve yoğun okul temposundan bunalan öğrenci ve öğretmenler, resmi tatiller ile bir nebze de olsa dinlenme fırsatı bulabiliyor. En yakın Resmi Tatil günü ise 19 Mayıs olarak karşımıza çıkıyor. 19 Mayıs hangi gün? 19 Mayıs tatil mi?

19 Mayıs tatil olacak mı? sorusu, resmi tatillerin bu yıl genellikle hafta sonuna denk gelmesi ile üzülen memur ve öğrencilerin en büyük merak konusu. 19 Mayıs hangi gün? sorusunu bu resmi tatilin de hafta sonu ile kaynaması endişesi taşıyanlar tarafından soruluyor.

Ülkemizde 1981 yılından beri Resmi Tatil olan 19 Mayıs günü, resmi tüzüğe göre zaten resmi tatil olarak kutlanmaktadır. Resmi tatillerde tüm kamu kurum ve kuruluşları tatil yapmaktadır. Yine pek çok özel kuruluş da bu günü tatil olarak geçirmektedir.

Peki 19 Mayıs haftasonu mu? işte merak edilenler...

19 Mayıs hangi gün?

9 Mayıs 2017 itibari ile 19 Mayıs için sadece 10 gün kadar bir süre kaldı. Son olarak 1 Mayıs emek ve dayanışma günü tatil yapan resmi kurumlar, yoğun çalışma temposu içinde bir hayli yorulmalarından ötürü 19 Mayıs'ın haftasonuna gelmemesini istiyor.

19 Mayıs 2017 Resmi tatili Cuma günü olacak. Yani 19 Mayıs haftasonu değil. Cuma'dan başlayan tatil Pazar'a kadar devam edecek ve memurlar ile öğrenciler 3 gün boyunca tatil yapabilecek.

Risale Haber

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.