17 yıldır muhtaçlara bedava ekmek dağıtıyor

17 yıldır muhtaçlara bedava ekmek dağıtıyor

Batman'da bir fırıncı, hayırseverlerin de yardımıyla 17 senedir geleneksel hale getirdiği Ramazan'da fakir ve muhtaç ailelere bedava ekmek dağıtımını bu yıl da devam ettiriyor.

Batman'da hayırseverlerin de katkılarıyla 17 yıldır her Ramazan ayında fakir ve muhtaç ailelere ekmek yardımını yapmayı gelenek haline getiren Fırıncı, bu yıl da Ramazan ayının başlamasıyla beraber her gün saat 16.00-17.00 arası dar gelirli ailelere bedava ekmek dağıtımını yapıyor.

Her gün yaklaşık 500 ekmek dağıttığını söyleyen  fırın sahibi Şerafettin Yüce, 17 yıldır fırınında bir gelenek haline getirdiği her fakire 2 ekmek verilmesinin devamına vesile olan hayırseverlerin katkılarına da dikkat çekti. Yüce, “Fakirlere bedava ekmek dağıtımını uzun yıllardan beridir devam ediyoruz. Bizden öncede arkadaşlar bu işi yapıyordu. Onlardan devraldığımızdan bu yana bizde bunu devam ettirdik. Hiçbir yere haber vermediğimiz halde yıllardır yüzlerce fakir insan fırının etrafında toplanır. Hayırsever vatandaşlar da bize yardımda bulunurlar. Onların yardımlarını ekmek olarak yıllardır bu fakirlere dağıtıyoruz.” dedi.

Özellikle Suriyelilerin gelmesiyle fakir sayısının çok fazla arttığını belirten Yüce, günde 500 ekmek dağıttıkları halde fakirlerin ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı yaşadıklarını vurguladı. Yüce, fakirlere yardımcı olacak hayırseverlerin desteğini beklediklerini dile getirdi. Geçen sene 21 bin ekmek dağıttıklarını sözlerine ekleyen Yüce, bu seneki sayının daha fazla olmasını temenni ettiklerini kaydetti. Her gün ekmek dağıtımında uzun kuyrukların oluşması, yaşanan fakirliğin boyutunu gözler önüne seriyor.


 (mihraphaber)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.