15 Temmuz kahramanı Özel Harekat polisine Atatürk'ten hapis cezası

15 Temmuz kahramanı Özel Harekat polisine Atatürk'ten hapis cezası

"Vergiler Anıtkabir'e gitmesin" demiş. Vay sen misin bunu yazan...

Star yazarı Yakup Köse, Atatürk'ü Koruma Kanunu olarak bilinen 5816'nın "canavar" olduğunu söyledi. Köse, bu kanun ile en son 15 Temmuz'un kahramanı Özel Harekat polisinin hapis cezası aldığını söyledi.

"Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkındaki 5816 sayılı kanun"un çıktığı günden beri Müslüman Anadolu halkına yönelik bir zulüm aracı olarak kullanıldığını belirten Köse, "Kanunda, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır." deniliyor. Kanundaki "hatırasına alenen hakaret eden veya söven" ifâdesine aldanmayın. Kanunun çıktığı 1951 senesinden bugüne 5816'dan ceza alan dosyaları incelediğinde görülecektir ki ceza alan dosyaların %99'unun ne hakaret ne de sövmeyle alâkası var. Yukarıda yazdığım üzere, bırakın Mustafa Kemal hakkında söz söylemeyi o dönem hakkında en ufak eleştiri, resmî söylemin tersine düşünce açıklama bile 5816 kapsamına alınıp münevverlere, mütefekkirlere, yazarlara ve halka zulmedildi. (...)" dedi.

Zulüm aracı 5816'dan açığa alınıyor ve yargılanıyor

Bu kanun ile en son 15 Temmuz'un kahramanı Özel Harekat polisinin hapis cezası aldığını hatırlatan Köse, yazısını şöyle sürdürdü:

Peki şu vak'aya ne demeli: Yunus Efe adını duydunuz mu? Kendisi 15 Temmuz'un kahraman Özel Harekat polislerinden. 15 Temmuz'da İstanbul Atatürk Havalimanı'nı FETÖ'cülerden alan ekipten. Sonra Afrin operasyonuna katılıyor. Onlarca başarı ve takdir belgeleri var. En son İzmir'de görevliyken, zulüm aracı 5816'dan açığa alınıyor ve yargılanıyor.

Kemalistler Yunus Efe'yi Twitter'dan linç etti

Yunus Efe ne yapmıştı ki 5816'dan yargılandı?

Twitter'da Cumhurbaşkanlığı külliyesi hakkında mâlûm güruh gündem oluşturuyor. Cumhurbaşkanlığı külliyesinin masrafları gündeme getirilmesi üzerine Yunus Efe Twitter hesabından Anıtkabir'in masrafları kalem kalem yazmış ve "Vergiler Anıtkabir'e gitmesin" demiş.

Vay sen misin bunu yazan, bir yandan Kemalistler Yunus Efe'yi Twitter'dan linç ederken işgüzâr amirleri Efe'yi görevden almışlar. Tabiî ki 5816'dan da hakkında dava açılmış!

"Sesimizi duyacak kimse yok mu" 

Yunus Efe gibi Müslüman Anadolu'nun evlatlarına sahip çıkacak, Kemalist barbarlığa kurban etmeyecek yetkililer arıyoruz; sesimizi duyacak kimse yok mu!..

"Sesimizi duyacak kimse yok mu" çığlığımın üzerinden 40 küsur gün geçti. Peki 40 küsur gün içerisinde ne oldu dersiniz? Çığlığımı duyması gerekenler kulaklarının üzerine yatarken Yunus Efe'ye 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi!

5816 kanuna bir kurban daha...

Kurban verdikçe daha çok kurban isteyen bir canavarı ortadan kaldırmak gerekmiyor mu?

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum