15 Tatil ne zaman başlayacak? Sömestr'a kaç gün kaldı?

15 Tatil ne zaman başlayacak? Sömestr'a kaç gün kaldı?

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının başlamasının üzerinden bir hayli süre geçti. Kış aylarının da başlaması birlikte pek çok okul sömestr için hazırlanıyor. Öğrenci ve öğretmenler ise sömestr tatili ne zaman? sorusuna yanıt arıyor.

Milyonlarca öğrenci ve öğretmen, 15 Tatil ne zaman? sorusunu da merakla sormaya başladı. Sömestr tatili olarak da bilinen 15 tatil, öğrencilerin zorlu ders temposundan bir süre uzaklaşması anlamına geliyor. Kış aylarının da gelmesi ile birlikte milyonlarca kişi 15 tatil ne zaman başlayacak ve sömestr tatili'ne kaç gün kaldı? gibi sorulara yanıt arıyor.

MEB'in belirlediği takvime göre bu yıl da eğitim-öğretim yılı iki dönem şeklinde yapılacak. İlk dönemin sona ermesi ile birlikte bir süre dinlenme fırsatı için sömestr başlayacak. Peki 2018'de ilk dönem ne zaman bitecek? Öğrenci ve öğretmenler yoğun ders ve sınav temposundan yorulmuş durumda.

Milli Eğitim Bakanlığı, her yıl olduğu gibi bu yıl da senenin başında eğitim-öğretim takvimini yayınladı ve bu takvime sadık kalınacak. 

15 Tatil ne zaman? 

2018 yılına denk gelecek olan Sömestr tatili için MEB Takvimi incelendiğinde bu yıl ilk dönem;

19 Ocak 2018 Cuma günü sona erecek ve Sömestr tatili de aynı tarihte başlayacak. Bu tarih aynı zamanda ilk dönem karnelerinin dağıtılacağı gün olarak da doğrulandı.

16 gün boyunca devam edecek olan 15 tatil, 5 Şubat 2018 Pazartesi günü son bulacak ve 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı'nın ikinci dönemi başlayacak.

Bugünden itibaren okulların kapanmasına 1 ay 6 gün süre kalmış durumda.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.