1200 öğrencisi olan Said Nursi Camiinin elektriği kesildi cemaat tepki gösterdi

1200 öğrencisi olan Said Nursi Camiinin elektriği kesildi cemaat tepki gösterdi

Gaziantep’te bin 200 öğrencinin yaz Kur’an kursları kapsamında Kur’an-ı Kerim eğitimi aldığı Said Nursi Camii’nin geçtiğimiz hafta perşembe günü elektriği kesildi

Yaklaşık bir haftadır elektriği olmayan camide, cami cemaati sabah, akşam ve yatsı namazlarını karanlıkta kılmak zorunda kalıyor. Karanlıkta el feneri ışığında namaz kılan cemaat, şadırvan ve lavaboyu da kullanmada zorlanıyor. Sıcak geçen günlerde klimanın çalışmadığını aktaran cemaat, ezan sesinin de yeniden mahallede yankılanmasını bekliyor.

Caminin elektriğinin kesilmesine büyük tepki gösteren cami cemaati, halkı Müslüman olan bir ülkede, camilerin bu durumlara maruz kalmasının çok ayıp ve utanç verici olduğunu belirtti.

Elektrik kesintisinden dolayı sabah, akşam ve yatsı namazlarını karanlıkta kılmak zorunda kaldıklarını belirten cami cemaati, yetkililerden bu konuda duyarlılık bekliyor.

Elektriği olmadığı için bir haftadır minarelerden ezanın da okunmadığı belirten cami cemaati, minarelerin ezansız kalmasının kabul edilemez ve utanç verici olduğunu dile getirdi.

“Bir caminin elektriğinin kesilmesi doğru değildir”

Yaklaşık bir haftadır elektriklerin kesik olduğunu ve ibadetlerini yapmakta zorlandıklarını belirten cami cemaatinden Mehmet Adhan, “Camimizin bir haftadan beridir elektriği kesik olduğundan dolayı doğru dürüst ibadetimizi yapamıyoruz.  Sabah, akşam ve yatsı namazlarında ibadetimizi yaparken çok zorluk çekiyoruz. Camimizin elektrik borcu olduğundan, TEDAŞ camimizin elektriğini kesti. Yetkililerin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Biz, yetkililerin bu konuyla ilgilenmesini rica ediyoruz. Bir caminin elektriğinin kesilmesi doğru değildir. Çünkü burası bir iş yeri, ev ve şantiye değil, burası bir ibadethanedir.” dedi.

“Elektrik ihtiyacını komşudan seyyar olarak tedarik ediyoruz”

Caminin gönüllü hizmetlisi Bozan Akkartal ise bir haftadır elektriği olmadığı için caminin temizliğini yapamadıklarını ve cuma vaazı için de elektrik ihtiyacını komşudan seyyar kablo çekerek tedarik ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Camimizin durumuna bakın, bu camimizin bin 200 tane öğrencisi var. Her üç katta da öğrencilerimiz Kur'an-ı Kerim eğitimi görüyorlar. Elhamdülillah 26 tane de öğreticimiz var. Burada böyle çok güzel bir hizmet yapılıyor, ama kaç gündür elektriğimiz yok. Temizlik için ben ne yapabilirim? Camiyi ancak eski usul olan gırgır ile temizlemeye çalışıyorum ama olmuyor. Yetkililerin bu konuda bize yardımcı olması gerekir. Bu utanç verici duruma bir an önce son verilmesi gerekir."

“El fenerlerinin ışığında namazlarımızı eda etmeye çalışıyoruz”

İbadethane olan caminin elektriğinin kesilmesinin ve minarelerin ezansız kalmasının büyük bir vebal olduğunu ifade eden Muhammed Sabri Altun da “Camimizin elektriği geçen hafta perşembe günü kesildi. Yaklaşık beş gündür camimizde ne cuma ne de vakit namazlarında ezan okunuyor. Herhangi bir aydınlatma yoktur. El fenerlerinin ışığında namazlarımızı eda etmeye çalışıyoruz. Cuma namazı ve temizlik işleri için yakın komşu evlerden seyyar kablo aracılığıyla elektrik çekiyoruz. Cuma namazını ve temizlik işlerini bu şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu sorunun bir an önce çözülmesini cami cemaat olarak istiyoruz. Ben aynı zamanda Kur'an öğreticiliği yapıyorum. Çocukları teneffüse çıkarırken veya toplarken zorluk çekiyoruz. Mikrofon olmadan sesimizi üç kata ulaştıramıyoruz. Camimiz, bin 200 öğrenciye eğitim veriyor, aynı zamanda 30 Kur’an öğreticimiz var. Böylesi bir eğitim kurumunda ve daha önemlisi ibadethane olan bir mekânda elektriğin olmaması kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

“İslam’ın şiarı olan minarelerin ezansız kalması büyük bir vebaldir”

Altun, “Ezanı bile dışarıda bir kaç kişinin duyabileceği şekilde okuyorum. Elektrik olmadığı için ezan da okunmuyor. İslam’ın şiarı olan minarelerin ezansız kalması büyük bir vebaldir. Bu bizim nefsimize ve izzetimize dokunuyor. Allah'ın evinin ezandan mahrum kalması bizlere kötü günleri hatırlattığı için biz böyle bir durumun oluşmasından son derece rahatsızız. Yakın dönemlerde şaşalı bir şekilde kiliselerin açılışının yapıldığı bir dönemde camilerin elektriksiz kalması, karanlıkta namaz kılınması hiç hoş bir durum değil. Ne İslam'ın ne de Müslüman’ın izzetini yakışır. Biz bu durumdan şikâyetçi olduğumuzu yetkililere bildirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

İbrahim Koçyiğit-İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum