12. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu 3 Ekim'de yapılacak

12. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu 3 Ekim'de yapılacak

Her 4 yılda bir düzenlenen sempozyum, 3 gün sürüyor yurtiçi ve dışından yoğun bir katılımla gerçekleşiyor. 12. Sempozyumun ana konusu “Fert ve Toplum Hayatında İman” olarak belirlendi.

RİSALEHABER

İstanbul ilim ve Kültür Vakfı 3-5 Ekim 2021 tarihleri ​​arasında 12. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu düzenleyecek.

Her 4 yılda bir düzenlenen sempozyum, 3 gün sürüyor yurtiçi ve dışından yoğun bir katılımla gerçekleşiyor. 12. Sempozyumun ana konusu “Fert ve Toplum Hayatında İman” olarak belirlendi.

Vakıf tarafından yapılan açıklama şöyle:

Günümüzde insanlık maddi ve manevi açılardan ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Bilim ve teknolojideki büyük gelişmelere rağmen, sosyal ve psikolojik problemler, çeşitli küresel krizler ve çevre sorunları insanlığın geleceğini tehdit edecek boyutlara ulaşmıştır. Durumu düzeltmeye yönelik sayısız çabaya rağmen, bu sorunlara kalıcı çözümler bulunamamaktadır.

Toplumlar kadar fertler de çeşitli sıkıntılardan nasibini almaktadır. Ne yazık ki depresyon yaşayan, ruhi bozukluk geçiren, yaşama heyecanını ve mutluluğu kaybeden insanların sayısı her geçen gün artmaktadır. Yine gittikçe artan sayıda intihar, uyuşturucu ve alkol kullanımı, şiddet ve her türlü suç insanlığı tehdit etmektedir.

Bu devasa sorunlar karşısında fertler, toplumlar ve tüm insanlık; mutluluğu, asayişi, huzuru ve refahı nasıl elde edebilir? Bu meseleleri çözmek için yeni yaklaşımlara ve sürdürülebilir çözümlere ihtiyaç vardır.  

Bu sorunların esas kaynağı manevi ve ahlaki değerlerden yoksun bir dünya görüşü ve çözümleri de insanoğlunun kendisine, varlıklara ve kâinata yaklaşım biçimiyle ilgilidir.

İnsanlık adalet, merhamet, iyilik, sevgi, saygı, bağışlama, paylaşma ve yardımlaşma gibi değerlerden uzaklaştığı için acılar çekiyor. Bundan çevre ve diğer canlılar da etkilenmektedir.

İlahi vahye dayanan, insanlığı ve varlıkları bir bütün halinde düşünen ve gözeten bir manevi yaklaşıma ve ahlaki değerlere sahip çıkılması ile insanlığın problemlerine çözüm bulunabilir. Bu nedenle, insanlığa barış, adalet, huzur ve refah getirecek makul çözümleri arama girişimlerinin önünü açacak akademik çalışmalar büyük önem arz etmektedir.

Kur’an tefsiri olarak yazılan ve Hz. Muhammed 'n (a.s.m) Sünnet-i Seniyyesinden ilham alan Bediüzzaman Said Nursi'nin eserleri Risale-i Nurlar bu çalışmalara zengin bir kaynak oluşturmaktadır. Said Nursi, varlığa ve hadiselere imanın penceresinden bakmayı ve buna uygun bir hayat yaşamayı insanlığın kurtuluş yolu olarak görmüştür. Vahye ve imana dayalı bu yaklaşım tarzının, çağın meydan okumalarına karşı insanlığa nasıl bir yenilik getirdiğini ve nasıl çözümler sağladığını ortaya koyacak ilmi çalışmalar yapılmalıdır.

Bu maksatla İstanbul ilim ve Kültür Vakfı, İstanbul’da 3-5 Ekim 2021 tarihleri ​​arasında 12. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumunu gerçekleştirecektir. Bu sempozyumun ana konusu “Fert ve Toplum Hayatında İman” olacaktır. Duyurulan ana konu ve alt konuları iman açısından ele alacak dünyanın her yerinden akademisyenleri ve araştırmacıları tebliğler sunmaya davet etmektedir.

Başvuru ve daha geniş bilgi için Sempozyumun web sitesine gidiniz, 
https://www.bediuzzamansymposium.com

Not: Dünyada yaygın bir şekilde devam eden Covid-19 salgınının kalkmaması durumunda sempozyum ONLINE olarak yapılacaktır.

12_sempozyum_afis.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum