12 milyon dolarlık 2. Abdülhamid dizisi

12 milyon dolarlık 2. Abdülhamid dizisi

Osmanlı İmparatorluğu’nun 34’üncü padişahı II. Abdülhamid’in hayatı ‘Son İmparator Abdülhamid Han’ adıyla dizi olacak. Ömerli’deki Kılıçlı Köyü’nde kurulacak set ve ön hazırlık için hesaplanan bütçe 12 milyon doları buluyor

Osmanlı İmparatorluğu'nun en çok tartışılan padişahlarından olan 2. Abdülhamid'in hayatı 'Son İmparator Abdülhamid Han' adıyla televizyon dizisi haline getirilecek. 33 yıl tahtta kalan 2. Abdülhamid'in hayatını hikâye edinen 'Son İmparator Abdülhamid Han'ın senaryosu Ertan Kurtulan'a ait. 

Kariyerinde 'Deli Yürek' ve 'Poyraz Karayel'in de senaryoları bulunan Kurtulan, dizinin 3 yıl önce başladığı senaryosunu bitirerek yapımcı Hayri Aslan'a teslim etti. Aslan, Ömerli'deki Kılıçlar Köyü'ndeki bir araziyi kiralayarak çekim hazırlıklarına başladı. Köydeki arazide hikâyenin geçtiği mekânların inşasına başlanacak. Yapımcı Hayri Aslan projeyle ilgili şunları söyledi: "3 yıldan fazla bir süredir hazırlanıyoruz. Setin kurulmasına yakında başlanıyor. 2016 yaz aylarının başında çekimlere başlayacağız."

habertürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.