102 yaşındaki Adile nineden sağlıklı yaşamın sırları

102 yaşındaki Adile nineden sağlıklı yaşamın sırları

Antalya'nın Akseki ilçesinde yaşayan 4 çocuk annesi Adile Şahin'in 20 torununun 35 çocuğu, 5 de torununun torunu bulunuyor.

Antalya'nın Akseki ilçesinde yaşayan 102 yaşındaki Adile Şahin, uzun ve sağlıklı bir hayat sürmenin sağlıklı beslenmekten geçtiğini söyledi.

Şahin, yaşamından örnek verirken, "Hayatım boyunca doğal ürünler tükettim ve bilmediğim gıdaları yemedim. Tuzlu ve salçalı yemeklerden kaçındım, yumurta, tereyağı gibi doğal ürünleri daha fazla tercih ettim" dedi. 

Süleymaniye Mahallesi'nde kızı Ümmühan Ünal (68) ve torunları ile yaşayan, diğer çocukları İstanbul'da hayatını sürdüren Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşini 28 yaşında kaybettikten sonra 3 kızı ve bir oğlunu çiftçilik yaparak büyüttüğünü anlattı.

20 torununun 35 çocuğu, 5 de torununun torunu bulunan, yaşından dolayı duyma ve yürüme güçlüğü çeken Şahin, zaman zaman çocukları ve torunları yardımıyla bahçede dolaşabildiğini dile getirdi.

Çocuklarını okutmak için yumurta, buğday ve dağlardan topladığı odunları sattığını aktaran Şahin, sağlıklı bir yaşam sürmek için sağlıklı beslendiğini belirtti.

Adile Şahin, "Hayatım boyunca doğal ürünler tükettim ve bilmediğim gıdaları yemedim. Tuzlu ve salçalı yemeklerden kaçındım, yumurta, tereyağı gibi doğal ürünleri daha fazla tercih ettim" diye konuştu. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.